Landelijke Fairtradeweek 2 – 10 mei 2020

Sinds 2013 is Oss een Fairtrade Gemeente. Steeds meer Osse bedrijven, instellingen, zzp’ers, horeca en supermarkten gebruiken of verkopen Fairtradeproducten. Samen met het kernteam Fairtrade van het Platform Global Goals Oss en veel lokale ondernemers werken we aan de bewustwording van Fairtrade in de gemeente Oss.

Deze week is het Fairtrade week. Bedrijven, winkels, gemeenten en vrijwilligers brengen eerlijke handel onder de aandacht. We vinden het belangrijk onze lokale ondernemers te steunen. En vragen aandacht voor de ondernemers en boeren ver weg, die zorgen voor producten zoals koffie, thee, chocolade, bananen en rijst. Ook zij zijn hard geraakt door het coronavirus. We kunnen helpen door deze producten bij onze lokale ondernemers af te nemen met een Fairtrade label.

Het zijn onzekere tijden. Voor ons in Nederland maar ook voor de boeren en arbeiders die de producten maken die in onze supermarkten liggen. Fairtrade staat voor sterke gemeenschappen. Meer dan ooit merken we hoe belangrijk die zijn. Boeren en arbeiders in productielanden hebben vaak een te laag inkomen om te sparen en geen buffer om op terug te vallen in moeilijke tijden zoals deze. Fairtrade werkt aan betere betaling aan boeren en arbeiders. Juist nu is het kopen van Fairtrade dus hard nodig.

De Fairtrade Week heeft het thema ‘Jouw aankoop telt’. Eén aankoop lijkt misschien niet veel maar elke chocoladereep, banaan of kop thee telt bij elkaar op. Samen maken we het verschil.

Online inspiratiebijeenkomst
Op woensdagavond 6 mei organiseert Platform Global Goals Oss een online inspiratiebijeenkomst Lokaal blijven kopen. De bijeenkomst start om 20.15 uur. Meer informatie: www.globalgoalsoss.nl/online-inspiratiebijeenkomst-lokaal-blijven-kopen

 

Wil je ook Fairtrade ondersteuner worden?  Aanmelden kan via: fairtradegemeente@oss.nl

Voor meer informatie:www.Fairtradenederland.nl