“Dennenburg, landelijk maar niet afgelegen.”

De gemeente Oss telt 90.000 inwoners en 23 kernen. Ook in Oss onderscheiden we weer verschillende stadsdelen. In deze nieuwe rubriek ‘Wonen in’ gaan we in gesprek met verschillende inwoners van Oss over hun leefomgeving. Deze week is Jolanda aan het woord. Zij woont met echtgenoot Leon, dochter Amber en zoon Olaf in Dennenburg.

Eigen wensen
Jolanda is geboren en getogen in Boxtel en verhuisde na haar huwelijk naar Ravenstein. Daar heeft ze met veel plezier ruim 25 jaar gewoond. “We hadden een leuk huis in Ravenstein, maar mijn grootste bezwaar was de drukte in de straat. Daarom waren we al enige tijd op zoek naar een ander huis in de omgeving van Ravenstein. In 2010 lazen we in de krant dat er een blok van vijf huizen zou worden gebouwd in Dennenburg. De ligging was naar ons idee perfect: landelijk maar niet afgelegen. Een groot voordeel was dat de woning casco kon worden opgeleverd zodat we het huis naar eigen wens konden afbouwen. Ik houd van luxe en had mijn eigen, specifieke wensen, dus op deze manier konden we er echt ons eigen huis van maken.”

Kleine gemeenschap
Het huis in Ravenstein werd heel snel verkocht. Via tijdelijk wonen in Demen en vervolgens Dieten, kon het gezin een jaar later het huis in Dennenburg betrekken. “Dennenburg is een kleinere gemeenschap waar we gelukkig direct heel snel werden geaccepteerd. Voor veel faciliteiten is Dennenburg gericht op Ravenstein. Zo kende ik bijvoorbeeld al mensen via de tennisclub of gewoon van de scholen enzo in Ravenstein. Voor winkelen ben ik gericht op Ravenstein en Oss maar ook Wijchen, Herpen of Haren. Leuk in Dennenburg is de combinatie van gemeenschapshuis de Plag en het voetbalcomplex. Hier komen de inwoners van de kernen samen. We voelen ons zowel in Dennenburg als in Ravenstein helemaal op ons gemak en hebben in beide plaatsen onze vrienden wonen. Daarnaast hebben we een fijn, ruim huis. Ik heb een eigen webshop en zit dus veel achter mijn computer. Heerlijk dat ik over een eigen kantoortje beschik voor mijn werkzaamheden.”

Bron: Kliknieuws.nl