Ontdek Oss

Maak kennis met Oss. Een moderne ruim opgezette stad. Met een levendig centrum, gezellige woonwijken. Een grote diversiteit in architectuur en goede voorzieningen. De stad is omringd door een afwisselend landschap; van hogere droge zandgronden tot lagere vochtige kleigrond. De 40 kilometer Maas vormt een natuurlijke grens. Ontdek de 22 dorpen en de twee vestingstadjes Megen en Ravenstein die Oss rijk is!

Lees meer nieuwbouw Lees meer over bestaande bouw Lees meer over zelf bouwen Lees meer over huren

Fijn wonen

In Oss is het fijn wonen. Want er is voor ieder van wils. Van gezellige wijken tot gemoedelijke dorpen. En van een compleet centrum tot historische vestigingsstadjes.

Verrassend dichtbij

Mooie natuur

Overal in Oss is ruimte voor groen. Maar de pareltjes zijn toch wel de natuurpark De Maashorst van ruim 4.000 ha., natuurgebied de Geffense Bosjes en Het Ossermeer.

Uitgaan lekker dichtbij!

Gezellig centrum

In het centrum vind je naast ketens zoals HEMA en Blokker volop bijzondere winkeltjes. En ook voor een hapje of drankje is er ruimschoots keuze.

Huren

Wie in de gemeente Oss een woning wil huren, heeft hiervoor géén woonvergunning nodig van de gemeente.

Lees meer over huren >>>

Leuke events

Mede dankzij een rijk verenigingsleven is er van alles te doen in Oss. Van muziekfestivals zoals Muze Misse en cultuur tijdens Fantastival tot de zomerkermis en Pinksterraces.

Centraal gelegen t.o.v. Nijmegen, Eindhoven, Den Bosch

Veel bedrijvigheid

Al eeuwenlang is Oss een belangrijk handelscentrum. Ook nu heeft de gemeente een belangrijke positie in de medische technologie en productie, voeding en logistiek.

Ontdek de natuur

Lekker sporten

Voor elke sport is er in Oss wel een club of vereniging te vinden. En wat dacht je van watersporten op de Maas of een potje bowlen in de Rusheuvel?

Boeiende cultuur

Zin in een avondje cultuur snuiven? Het kan in Theater De Lievkamp. Bezoek een concert bij de Groene Engel of pak een filmpje in de bioscoop.

Kennis en kunde

Goede scholen

Van dagopvang tot middelbare school; er is in Oss een ruime keuze. Ook voor kinderen die wat meer aandacht nodig hebben. En na de les kan er gespeeld worden, bijvoorbeeld bij Elckerlyc of natuurspeeltuin De Das.