Oss en haar kernen

Oss heeft het allemaal
90.000 inwoners, 24 kernen langs ruim 40 kilometer prachtige Maasoever. Lith, het ‘Dorp aan de rivier’, de middeleeuwse stadjes Megen en Ravenstein. Mooie landschappen op de grens van klei en hei. Bijna iedereen is lid van een vereniging. 5500 bedrijven, moderne industrie met steeds vernieuwende producten en nieuwe manieren van werken. Vooral in de logistiek: margarine, worst, de pil en heel veel andere producten opslaan, verpakken en vervoeren over de hele wereld. Osse bedrijven zijn ook bijzonder goed in agrifood en life sciences: landbouw, voedsel en medicijnen. Een belangrijke stad in de regio waar 150.000 mensen komen winkelen en 40.000 mensen werken. Prettig wonen kan in de hele gemeente Oss.

Gemoedelijke dorpen en historische kernen
De dorpen in Oss kenmerken zich door het gemoedelijk karakter van ons kent ons. Toch zijn het zeker geen slaapdorpen. Dankzij het uitgebreide verenigingsleven en de ondernemende bevolking. En de historische kernen van Oss kenmerken zich door de authentieke bebouwing. Er is een keuze uit diverse oude vestingstadjes en kerkdorpjes in Megen en Ravenstein.

Levendige wijken en een dynamisch stadscentrum
De wijken in Oss kenmerken zich door een levendig en kindvriendelijk karakter. In alle wijken zijn scholen, winkelcentra en andere voorzieningen volop aanwezig. Het centrum in Oss kenmerkt zich door het dynamische karakter. Alle voorzieningen zoals het NS- en busstation, bibliotheek en winkels zijn er te vinden. Maar ook terrasjes, restaurants, theater en cultureel centrum zijn op loopafstand.

Klik op de plaatsnamen in de onderstaande kaart om de sferen in beeld te zien: