Gratis duurzaam wonen spreekuur op het gemeentehuis Oss

Door de lockdown was het lang niet mogelijk, maar vanaf oktober is er weer iedere eerste donderdag van de maand een duurzaam wonen spreekuur op het gemeentehuis. Je kunt dus nu al een afspraak maken voor 7 oktober. Tussen 18.00 en 20.00 plan je een half uur om al jouw vragen stellen over je energieverbruik en het verduurzamen van jouw woning. Gratis, zoals altijd.

Ook nog online spreekuren
Tijdens de lockdown werden de spreekuren online gehouden. Dat blijft nu ook nog mogelijk voor iedereen die een spreekuur wil en niet naar het gemeentehuis wil of kan komen. Het online spreekuur is iedere dinsdag van 13.00 – 16.30 en iedere donderdag tussen 13.30 en 20.30.

Stel je vragen over energie
Wil jij weten aan welke kosten je moet denken bij het isoleren van je huis? Of twijfel je over een zonneboiler? Zijn er subsidies of leningen die kunnen helpen? Maar ook als je wilt weten hoe je de energierekening moet lezen. Én wanneer je wilt weten hoe je het beste kan besparen, helpt de adviseur jou verder. Je boekt het spreekuur hier: www.brabantwoontslim.nl/duurzaamwonenspreekuur

Spreek een coach aan je eigen keukentafel
Wil je verduurzamen, maar heb je nog geen idee welke vragen je moet stellen of waar je moet beginnen? Boek dan een keukentafelgesprek. Aan jouw eigen keukentafel neemt een vrijwilliger energiecoach jouw hele huis met je door. Waar zitten de plekken waar je snel bespaart? En wat zijn mogelijke investeringen die voor jouw van toepassing zijn? Je hoort het allemaal van een energiecoach. Ook dit gesprek bij jou thuis is gratis.

Stappenplan voor verduurzamen
Het Slim Wonen Advies is na het spreekuur de volgende stap in het verduurzamen van jouw woning. Een adviseur loopt met jou door je huis. Bespreekt jouw duurzame wensen en stelt aan de hand daarvan een adviesrapport op. Dat rapport is helemaal afgestemd op jouw woning en jouw wensen. Je kunt het zien als het duurzame stappenplan voor jouw huis, nu en de toekomst. Het Slim Wonen Advies kost nu €50,- in plaats van €395,- Gemeente Oss draagt namelijk hieraan bij en geeft je korting.

Energieloket
Brabant Woont Slim helpt inwoners van de gemeente op weg naar duurzamer, comfortabeler én voordeliger wonen. Dit is nodig om de klimaatdoelstellingen te behalen en de opwarming van de aarde te remmen. Iedere duurzame stap is er één. Omdat Brabant Woont Slim is opgericht door en vóór de gemeente zijn ze onafhankelijk. De adviseurs dragen altijd de beste oplossing voor jouw situatie aan.

Meld je aan
Het spreekuur, het keukentafelgesprek en het Slim Wonen Advies kun je boeken op www.brabantwoontslim.nl/oss.