Geef uw mening over de plannen Stationskwartier Ravenstein

Inwoners van Ravenstein kunnen de komende tijd hun mening geven over de woningbouwplannen in het Stationskwartier. Er moeten 300 nieuwe woningen komen op drie locaties rondom het treinstation.

Inmiddels is er een concept-plan klaar voor de gebieden Sportvelden en Bendelaar. De gemeente Oss had hiervoor een bijeenkomst willen organiseren maar dat is vanwege corona niet mogelijk. Mensen kunnen de plannen nu bekijken op de website van de gemeente en tot 6 februari een reactie achterlaten. De bouwplannen zijn ook te bekijken op het gemeentehuis.

Overleg en aanpassingen
Het gaat om voorlopige plannen die aangepast kunnen worden omdat er nog volop wordt overlegd met betrokken partijen. Zo wordt nog met VV Ravenstein gesproken over hoe zij de komende jaren actief kunnen blijven in het plangebied. Met ProRail en de NS wordt overlegd over de mogelijkheid om de huidige oversteek van het spoor bij het station te vervangen. Daar zou eventueel een tunneltje of bruggetje voor voetgangers en fietsers kunnen komen.

De gemeente wil de reacties van het publiek gebruiken om het stedenbouwkundig plan nog verder te verbeteren. De bouw van de eerste woningen zou in 2023 moeten beginnen.