Eerste gasloze nieuwbouwwoningen opgeleverd

Dinsdag 4 februari kregen de bewoners van de 24 nieuwe eengezinswoningen in Horzak Hoeve I in Oss de sleutel van hun woning. Het zijn de eerste gasloze nieuwe huurwoningen van BrabantWonen in Oss. De woningen zijn gebouwd volgens het principe van NOM (nul-op-de-meter). Dat betekent dat ze zelf energie opwekken die nodig is voor de installaties, verwarming en huishoudelijke apparaten. De woningen zijn zeer goed geïsoleerd, hebben zonnepanelen op het dak en energiezuinige installaties.

Energiecoach
Wonen in een NOM-woning is anders dan wonen in een ‘normale’ huurwoning. Daarom worden de nieuwe bewoners goed geïnformeerd en begeleid. Zo organiseerde BrabantWonen een informatiebijeenkomst voor toekomstige huurders. Daarnaast kregen de nieuwe bewoners afgelopen dinsdag uitgebreide uitleg over de warmtepomp, boiler en zonnepanelen. Via een handige app kunnen bewoners bijhouden hoeveel energie hun woning opwekt en verbruikt. Daarnaast krijgt iedere bewoner over een aantal weken nog een bezoek van energiecoach.

Betaalbaar wonen
Halverwege dit jaar levert BrabantWonen ook de 39 appartementen op in Horzak Hoeve I. Ook deze worden gebouwd volgens het principe van NOM. Door energiezuinig te bouwen houdt BrabantWonen de woonlasten voor huurders betaalbaar. Daarnaast draagt de corporatie bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en de duurzaamheidsafspraken van gemeente Oss.