De trend in Oss stijgt boven de landelijke trend uit

De trend in Oss eo. stijgt boven de landelijke trend uit. De gemiddelde prijsstijging is hoger dan 11 % geweest in het afgelopen jaar en het aantal verkochte woningen is forser toegenomen; 18,5% meer dan vorig jaar op basis van het voortschrijdend half jaar (landelijk 7,5%).

Dorpen populair
De dorpen winnen aan populariteit. Oss heeft meer dan 20 prachtige kerkdorpen. Men zoekt meer leefruimte zowel binnen als buiten. Daardoor is het aantal bovenregionale kopers toegenomen.
Het aanbod neemt verder af en nieuwbouw wordt vrijwel direct verkocht.

Oss en omgeving is op dit moment nog een zeer aantrekkelijk gebied om te kopen. Zowel voor de Ossenaar zelf als voor de kopers van verder weg. De gemiddelde verkoopprijs in Oss e.o. is € 331.000,- tegen € 359.000,- in BNO en landelijk € 360.000,-. Dat geldt ook voor de gemiddelde verkoopprijs per m2 woonoppervlak Oss e.o. € 2.350,- , in BNO € 2.553,- en landelijk € 2.952,- per m2. Oss is simpelweg nog 8% goedkoper dan de omgeving en 20 % goedkoper dan gemiddeld landelijk. Echter dit verschil wordt steeds kleiner.

Er was een verwachting uitgesproken van stabilisering van de prijs naar het einde van het jaar 2020. Vooralsnog heeft de prijsstijging zich echter fors voortgezet. We verwachten opnieuw een stabilisering van de prijs, echter gezien het aantrekkelijke prijsniveau van Oss en omgeving t.o.v. de omgeving en landelijk verwachten we voor Oss een ontwikkeling, die daarboven ligt.