Bijna alle koopappartementen Walkwartier verkocht

In het Osse project WalKwartier is nog slechts één appartement op de eerste verdieping van de woontoren beschikbaar. “Het enthousiasme is groot”, concludeert Heidi Oosterveen van Van der Krabben Makelaardij. Het 3-kamer appartement (type D04 – €435.000 v.o.n.) met ruime living heeft een woonoppervlakte van 127 m². Parkeer comfortabel op je eigen privé parkeerplaats in de parkeergarage onder het complex. Winkels en horeca liggen direct aan je voeten. Je loopt straks je deur uit en pakt meteen een terrasje! Of kom volledig tot rust in de luxe binnentuin of op je eigen royale balkon (16 m², georiënteerd op het zuiden).

Sloopbedrijf Gubbels voorlopig klaar
Met het verwijderen van de betonvloeren en de fundering is sloopbedrijf Gubbels voorlopig klaar. In de eerste weken van december komt de firma terug voor hun laatste klus: het afbreken van twee oude trafo’s. Met het tijdelijke vertrek van Gubbels is de gemeente Oss tot 1 december ‘baas van de bouwplaats’. De komende tijd staat de aanleg van nutsvoorzieningen op de agenda.

Archeologisch onderzoek
Bureau voor Archeologie en Bouwhistorie (BAAC) heeft inmiddels archeologisch onderzoek uitgevoerd. In het plangebied kwamen elf proefsleuven van 25 meter. Negen stuks op de bouwplaats en twee waar nu de parkeerplaats is. Uit het onderzoekrapport is gebleken dat er geen aanvullend archeologisch onderzoek vereist is.

Werkzaamheden nieuwe trafo’s
De werkzaamheden voor twee nieuwe trafo’s zijn in volle gang. Er komt een tijdelijke variant op de stoep voor het TBL – deze wordt later verplaatst – en er komt er een trafo aan de Carmelietenstraat. Op 17 december, als Gubbels de oude trafo’s heeft verwijderd, wordt de bouwplaats officieel overgedragen aan Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling.

Omgevingsvergunning en start bouw
Verwachting is dat de omgevingsvergunning elk moment verleend zal worden. Start bouw is voorzien begin februari 2022. De voorbereidingen daartoe liggen op schema.