5 tot en met 11 oktober: Week van de Duurzaamheid in Oss

Gemeente Oss staat van 5 tot en met 11 oktober in het teken van Duurzaamheid!

We organiseren deze week samen met Platform Global Goals Oss, Orde van de Klauw, Bibliotheek Oss, Stadse Boeren Oss, Brabant Woont Slim, ECO, wijk- en dorpsraden, Jongerenraad, Kracht van Oss en Mooiland. Ook het Maaslandcollege en ROC de Leijgraaf doen mee. De Week van de Duurzaamheid heeft een programma boordevol activiteiten voor inwoners, ondernemers en studenten. Stel je eigen programma samen en kijk op www.duurzaamoss.nl! Let op: voor sommige activiteiten moet je je inschrijven.

Voor iedereen
Er is een gevarieerd programma voor alle inwoners van Oss. Er komt een duurzaamheidsmarkt waar je advies krijgt om je huis duurzaam te (ver)bouwen. Tijdens die avond is er ook een bijeenkomst over aardgasloos wonen in Oss. Bibliotheek Oss organiseert verschillende activiteiten zoals de Wabi Sabi game: je ervaart in dit bordspel de diverse tijdperken waar we als de samenleving doorheen zijn gegaan. Ook organiseert de Bibliotheek Oss samen met de Stadse Boeren Oss en GreenSand: hoe kun je in je eigen tuin CO2 verminderen? Zit je in een Vereniging van Eigenaren en wil je weten welke mogelijkheden er zijn om te verduurzamen? Dan kun je deze week terecht voor informatie over hoe je dat kunt financieren.

Voor de jeugd
Speciaal voor de jeugd in Oss komt de Goal Show van ANNE naar Oss. Dit organiseren we samen met Platform Global Goals Oss. ANNE presenteert zich als de 18e Global Goal en neemt jou daarin mee. Een 18e Global Goal, het waren er toch 17? Klopt de 18e Global Goal…dat ben JIJ! Een actieve show met  presentator, comedian, MC maar bovenal sfeermaker Jelle Brouwer. Duurzaamheid is ook leuk en jij bent er bij!

Daarnaast gaan leerlingen van verschillende techniek opleidingen van ROC de Leijgraaf  aan de slag met vraagstukken op het gebied van duurzaamheid. Er is ook genoeg te doen voor de leerlingen van de basisschool: ploggen met Meneer Gijs, afvalprikken of maak je eigen groentespiesjes bij het NME! Een andere leuke activiteit is varen met Skòn Schip om onze Maas schoon te maken.

Voor ondernemers
De Kracht van Oss organiseert op maandag 7 oktober het Event Duurzaamheid. De avond is interessant voor bedrijven die concreet met duurzaamheid aan de slag willen. Speciale gastspreker is Anniek Mauser, Duurzaamheidsdirecteur van Unilever. En op 8 oktober is er een netwerkevenement in vorm van een golfclinic.

Er volgt nog meer!
Het programma wordt iedere dag weer aangevuld!Bekijk op www.duurzaamoss.nl/weekvandeduurzaamheid welke evenementen voor jou interessant zijn!