21 nieuwe huurwoningen in Piekenhoef

Berghem heeft er 21 mooie woningen bij. Vandaag tekenen de bewoners hun huurcontract en ontvangen zij de sleutel van hun nieuwe huis. BrabantWonen bouwde aan de Koolzaadweg in de wijk Piekenhoef 21 energiezuinige huurwoningen die van alle gemakken zijn voorzien.

De woningen zijn onderdeel van fase 5, de laatste nieuwbouwfase in Piekenhoef. Wagemakers Bouw en Ontwikkeling bouwde in totaal 29 woningen van het type Honingboom. BrabantWonen nam er 21 over voor verhuur, de andere 8 woningen zijn verkocht.

Moderne woningen
De woningen hebben een frisse, eigentijdse uitstraling. Ze bestaan uit twee woonlagen en hebben een ruime tuin. De grote ramen zorgen ervoor dat het binnen lekker licht is. Alle woningen hebben op de begane grond een woonkamer met open keuken aan de voorzijde. De woonkamer kijkt uit op de achtertuin. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer.

All electric
De woningen zijn energiezuinig gebouwd. Er is geen gasaansluiting en dat betekent dat alles elektrisch gaat. Een warmtepompboiler zorgt voor het warme water en de elektrische radiatoren houden de woning comfortabel warm. Daarnaast zijn de woningen zeer goed geïsoleerd en liggen op het dak zonnepanelen die een deel van de benodigde energie opwekken.

Veel vraag naar huurwoningen
Er is veel vraag naar betaalbare huurwoningen in de gemeente Oss. Daarom hebben gemeente Oss en BrabantWonen afgesproken op meerdere plaatsen in de gemeente Oss huurwoningen te bouwen. De 21 nieuwe huurwoningen in Piekenhoef zijn daar een voorbeeld van.