Verbouwing Raadhuis Ravenstein van start

Dinsdag 13 april ondertekenden Bouwbedrijf Berghege en de Gemeente Oss de aannemingsovereenkomst voor de verbouwing van dit voor Ravenstein kenmerkende pand. De hand konden Gilbert Ceelen (Directeur Berghege) en Jantine Smulders (projectleider bouw bij de gemeente Oss) niet schudden vanwege de coronamaatregelen. Wel kijken ze beide uit naar  een plezierige samenwerking om van dit monumentale pand weer een levendig gebouw te maken.

Winkel en restaurant
De huurder wordt Donato’s Gewoon Bijzonder. Zij vestigen een winkel en een restaurant in het historische pand. Daarnaast vinden de Heemkundekring, het Toeristisch Informatiepunt Ravenstein (TIR) en het Gilde een onderkomen in het gebouw. Door de verbouwing kan het raadhuis dus ook in de toekomst bezocht worden door de inwoners. Naar verwachting is de verbouwing eind 2021 gereed.

Gilbert Ceelen, directeur Bouwbedrijf Berghege: “Wij zijn er als Berghege trots op een bijdrage te mogen leveren aan nieuwe invulling van dit karakteristieke pand dat zo’n prominente plek inneemt in het historische centrum van Ravenstein. Een dergelijke herbestemming op een binnenstedelijk locatie sluit goed aan bij onze focus en expertise. We hebben namelijk al veel ervaring met vernieuwbouw van rijksmonumenten, en ook werken op een krappe bouwplaats in hartje centrum is ons niet vreemd. We gaan er iets heel moois van maken!”

Vanaf aanvang van het initiatief is Annemieke Verstraten vanuit de gemeente Oss als projectleider betrokken bij de herbestemming van het Raadhuis in Ravenstein. Zij geeft aan trots te zijn dat de verbouwing van het Raadhuis nu een feit is.