Veel inwoners voelen zich betrokken bij hun buurt en gemeente

Veel inwoners van Oss en omgeving voelen zich betrokken bij hun gemeente. Dat blijkt uit het burgerpanel, een samenwerking van Weekblad Regio Oss en onderzoeksbureau Toponderzoek.

26 procent van de respondenten geeft aan sterk betrokken te zijn, 43 procent een beetje betrokken. Als we vragen of ze meer betrokkenheid voelen met hun eigen buurt, dan wijkt dat percentage bijna niet af. Veel respondenten geven aan goed contact te hebben met hun buren. 41 procent zegt weleens een praatje te maken, 30 procent komt bij elkaar af en toe over de vloer, 10 procent brengt regelmatig een bezoek. Of mensen heel bewust voor een buurt kiezen? 66 procent zegt ‘ja’, 32 procent had andere redenen om naar een buurt te verhuizen. 2 procent woont er al hun hele leven.

Is de buurt in de loop der jaren veel veranderd? ‘Nee’, zegt 57 procent. 30 procent vindt dat de buurt erop achteruit is gegaan, 13 procent ziet verbeteringen. Die verbeteringen zitten ‘m vooral in bijvoorbeeld meer groen en betere voorzieningen. Dat de buurt voor veel mensen achteruit is gegaan, komt vooral door de mensen. Ze helpen elkaar minder en er wordt minder op elkaar gelet.

Ook meedoen?
Het invullen van de lijst is eenvoudig, duurt slechts enkele minuten en is volledig anoniem. Iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen. Aanmelden kan via www.tiposs.nl.