Ton en Petra zijn helemaal verknocht aan Berghem

Twee jaar geleden verruilden Toon en Petra van de Ven hun woning aan de Hoessenboslaan voor een nieuwbouwwoning in de Piekenhoef. Het stel is namelijk verknocht aan Berghem. “Wij hebben voor deze plek gekozen omdat wij zochten naar een kleiner huis dicht bij het centrum. En met het oog op de toekomst was het onze wens om een woning te kopen waar we volledig kunnen wonen op de begane grond en weinig onderhoud hebben”, vertellen zij met veel enthousiasme.

Dorps gevoel
In 2017 besloten Toon (61) en Petra (56) hun huidige woning in Berghem te verkopen. Ze kozen voor de zekerheden van een patiowoning. “Bij iedere leeftijd hoort een bepaald type huis. En omdat onze kinderen uit huis zijn, was het voor ons een logische stap om een kleiner huis te kiezen. Vanzelfsprekend in Berghem, dit is toch ons thuis”, laat Petra weten. Volgens haar heeft Berghem een dorps sfeertje, iets wat hen beiden aanspreekt. Toon: “Sommige mensen vinden de nieuwbouwwijk een buitenwijk, maar wij vinden het een onderdeel van het ‘dorp’. De Piekenhoef is wat ons betreft onlosmakelijk gekoppeld aan Berghem!”

Nooit meer verhuizen
De woning sluit volledig aan bij hun wensen. Niet alleen de woonkamer en keuken bevinden zich op de begane grond, maar ook de bad- en slaapkamer. Zo zijn Toon en Petra straks helemaal klaar voor de toekomst. Toon: “Niet alleen over de binnenkant van de woning waren we erg enthousiast, ook de buitenkant vinden we erg mooi en onderhoudsvrij.”

Omgeven door groen
Daarnaast grenst de woning aan het centrum, waar alle winkels gevestigd zijn voor de dagelijkse boodschappen. “En als ik iets mis, ben ik zo in Oss”, zegt Petra. Een andere pluspunt is dat de groene omgeving. “Vanuit onze tuin kijken we op een wadi, wat een mooi beeld geeft in de zomer en winter. Maar ook de bossen van de Herperduin en de Maashorst zijn binnen handbereik. Bijna elke dag loop ik er een rondje. Juist die natuur in de buurt geeft het een ruimtelijk gevoel. We zullen niet snel meer verhuizen!”, zegt Petra lachend.

Enthousiast geworden over wonen in de Piekenhoef? Bekijk het actuele aanbod en download de brochures op www.wonenindepiekenhoef.nl

Of stel je vragen aan  Van der Krabben makelaardij of Van den Heuvel makelaardij.