Start voorbereidingen nieuwbouwappartementen Lith

Mooiland gaat midden in het Lithse centrum starten met het herstructureringsproject Woonhoeve. Het voormalig gemeenschapshuis de Hoeve en twee appartementen worden vervangen door vijftien energiezuinige huurappartementen voor jong en oud. Deze week ondertekenden Van der Heijden bouw en ontwikkeling en Mooiland een overeenkomst voor de bouw van Woonhoeve. In opdracht van gemeente Oss start Van Mensvoort met de sloopwerkzaamheden van het voormalig gemeenschapshuis. Naar verwachting start Van der Heijden in mei met de bouw van de 15 huurappartementen.

Duurzaam en energiezuinig
Het appartementencomplex, in het hart van het centrum van Lith, bestaat uit drie bouwlagen aan de Pastoor van Hapertstraat en twee bouwlagen aan het wandelpad Schuurkerkpad. Het deel wat bestaat uit twee bouwlagen krijgt een groen dak. Een groen dak werkt als buffer bij hevige regenval, waardoor het rioolsysteem minder wordt belast. Het bevordert ook de biodiversiteit en ziet er mooi groen uit. Het binnenterrein van het complex wordt met groen aangekleed en geeft ruimte aan een openbare parkeervoorziening. Het appartementencomplex wordt gebouwd volgens het concept Bijna Energie Neutraal Gebouwde (BENG). BENG betekent dat woningen maximaal zijn geïsoleerd.

De driekamer huurappartementen zijn gasloos, hebben zonnepanelen en een bodemwarmtepomp die zorgt voor verwarming èn koeling van de appartementen. De appartementen zijn voor jong en oud. Naar verwachting ontvangen bewoners in rond december 2021/ januari 2022 de sleutels van hun appartement. Bart Kivits, directeur Vastgoed: “Dit appartementencomplex is een welkome aanvulling op onze woningvoorraad in Lith en daarmee leveren wij, in samenwerking met de gemeente Oss, een mooie bijdrage aan de volkshuisvestelijke opgave. Onze hoge duurzaamheidsambities komen ook terug in dit complex doordat ze Bijna Energie Neutraal worden“.
Ferry Verstappen, commercieel directeur Van der Heijden: “Mooi om een inmiddels 50-jaar durende relatie voort te kunnen zetten met het project in Lith”.

Verhuur appartementen
Reageren op deze nieuwbouwappartementen is nog niet mogelijk. Mooiland verwacht dat de appartementen eind maart / begin april te huur worden aangeboden op www.mijnwoningzoeken.nl. Meer informatie lees je op www.mooiland.nl/nieuwbouw. Geïnteresseerden kunnen hier ook een interesseformulier invullen.