Start verhuur appartementen Kapelsingel Oss

Deze week start BrabantWonen met de verhuur van de 36 energiezuinige appartementen aan de Kapelsingel in Oss. Geïnteresseerden kunnen tot en met 13 september via de website van WoonService Regionaal reageren.

De vraag naar betaalbare huurwoningen in Oss is groot. Daarom hebben gemeente Oss en BrabantWonen afgesproken op meerdere plaatsen in de gemeente Oss huurwoningen te bouwen. De 36 appartementen aan de Kapelsingel in Schadewijk zijn daar een goed voorbeeld van.

Het appartementengebouw komt op de hoek van de Kapelsingel en Singel 1940-1945 in de wijk Schadewijk. Dicht bij allerlei voorzieningen en het centrum van Oss. Het gebouw bestaat uit 2 blokken. Een blok met 5 lagen dat uitkijkt op de Kapelsingel en een blok van 4 lagen met uitzicht op Singel 1940-1945. De appartementen vallen allemaal onder de sociale huur.

Energiezuinige appartementen
De appartementen zijn energiezuinig. Zo blijven de woonlasten van de huurders betaalbaar, en het is goed voor het milieu. Op het dak liggen zonnepanelen waarmee de bewoner schone energie opwekt voor eigen gebruik. De appartementen hebben geen gasaansluiting, maar een warmtepomp voor de verwarming en het warme water. Verder zijn de woningen van alle gemakken voorzien. Ze hebben een woonkamer met open keuken, twee slaapkamers en een balkon. Op de begane grond is een berging voor bijvoorbeeld fietsen. Er is voldoende parkeergelegenheid rondom het gebouw.

Reageren op een appartement
Om te kunnen reageren op een appartement moet je ingeschreven staan bij WoonService Regionaal. De reactietermijn vindt plaats in twee fasen:
• Van 31 augustus tot en met 6 september
• Van 7 september tot en met 13 september
Op www.brabantwonen.nl/kapelsingel lees je welke appartementen worden aangeboden in fase 1 en 2.

Toewijzing
27 appartementen wijst BrabantWonen toe op basis van inschrijftijd. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe groter de kans op een appartement. Daarnaast verloten ze 6 appartementen. Iedereen kan meedoen aan loting en heeft gelijke kansen. Je inschrijftijd telt bij loting niet mee. Daarnaast zijn er 3 appartementen gereserveerd.

Meer informatie over de appartementen en de uitgebreide verhuurbrochure kun je vinden op www.brabantwonen.nl/kapelsingel