Samen isoleren in gemeente Oss

Samen met de gemeente Oss organiseert het Regionaal Energieloket een inkoopactie voor glas-, vloer-, bodem-, dak- en spouwmuurisolatie. Aanmelden voor deze actie kan tot 19 november 2021. Nadat het installatiebedrijf een offerte heeft uitgebracht beslis je of je gebruik maakt van het aanbod. 12 oktober 2021 is er een online informatiebijeenkomst over isolatie, de inkoopactie en mogelijke subsidies. Iedereen kan dan ook vragen stellen.

“Steeds meer inwoners kiezen ervoor om hun woning te isoleren. Hierdoor blijft de woning warm in de winter en koel in de zomer. Daardoor woon je prettiger en gebruik je minder energie. Zo kun je tot honderden euro’s per jaar op je energierekening besparen en het klimaat helpen. De gemeente Oss helpt je daar graag bij.” Laura Lambertus – projecteider energiebesparing gemeente Oss.

Makkelijk en voordelig energie besparen
De gemeente Oss wil het je makkelijk maken om energie te besparen. Bij deze isolatieactie heeft het Regionaal Energieloket twee zeer ervaren isolatiebedrijven gekozen uit de regio. Dit heeft een aantal voordelen.

  • Onafhankelijke technische specialisten hebben het aanbod in Oss en omgeving bekeken. De installateur is gekozen vanwege goede prijs-kwaliteitverhouding en garanties.
  • Via de actie worden binnen een klein gebied veel woningen geïsoleerd. Hierdoor kan het isolatiebedrijf haar werk slimmer plannen en uitvoeren. Daardoor krijg je een scherpe prijs.
  • Iedere woning is anders. Daarom krijg je altijd een persoonlijke offerte. Deze is op maat gemaakt voor jouw woning en wensen.

Inschrijven voor de inkoopactie
Vóór 19 november meld je je aan via regionaalenergieloket.nl/acties. De installateur bekijkt dan of je woning geschikt is voor isolatie. Vanwege het coronavirus kan het zijn dat de woningopname online is. Dat hangt af van de regels op dat moment. Dit hoor je vooraf via e-mail. Je ontvangt een persoonlijke offerte. Daarna beslis je of je mee wilt doen en je woning laat isoleren. Na de installatie geniet je van een warme woning.

Online informatieavond
Op 12 oktober om 19.30 uur is er een online informatiebijeenkomst waar je meer hoort over de isolatieactie en subsidies en leningen die je kunt aanvragen. De gemeente, het Regionaal Energieloket en de isolatiebedrijven zijn aanwezig om je vragen te beantwoorden. Je kunt de avond via je computer of tablet bijwonen. De bijeenkomst is na 12 oktober terug te kijken. Dan kun je alleen geen live vragen stellen. Zo meld je je (vooraf) aan voor de informatieavond:

  1. Ga naar regionaalenergieloket.nl/acties;
  2. Vul je postcode in;
  3. Klik op ‘Samen Isoleren in Oss’;
  4. Klik op ‘Aanmelden informatieavond’ en ontvang een e-mail met de link.

Oss Schakelt Door
De energiebesparingscampagne van gemeente Oss neemt in oktober het thema isolatie op in de besparingskalender. Oss Schakelt Door verloot een cadeaubon van het Spahuys onder de deelnemers van de online bijeenkomst. Live en terugkijkend. Meer informatie over de verschillende soorten isolatie en de inkoopactie vind je op www.ossschakeltdoor.nl/samenisoleren.