Promotieteam Stoptober op 10 september in Oss

Op dinsdag 10 september 2019 is het promotieteam Stoptober van de GGD Hart voor Brabant in Oss. Van 10.30 tot 12.00 zijn zij samen met Novadic- Kentron en huisartspraktijk D’n Iemhof op de markt in de binnenstad. Daarna is het Stoptober-team van 12.00 tot 14.00 uur in het gemeentehuis van Oss. Stoptober is onderdeel van de landelijke campagne De Rookvrije Generatie om kinderen rookvrij te laten opgroeien. Stoptober roept mensen op om een maand lang, 28 dagen, niet te roken.

Hoe kun je meedoen aan Stoptober?
Opgeven voor Stoptober kan op www.stoptober.nl. Je kunt je inschrijven als persoon of als groep. Samen stoppen met roken vergroot de kans om het vol te houden en zo blijvend te stoppen met roken. Wie meedoet aan Stoptober krijgt elke dag steun en aanmoediging, bijvoorbeeld met de Stoptober app, het gratis Stoptober magazine, in het Stoptopberhuis en via Stoptober.tv.

Wat doet de gemeente Oss?
Roken en overgewicht zijn de belangrijkste veroorzakers van ziekte en sterfte in Nederland. Het beleid van de gemeente Oss – te lezen in de notitie ‘Gezond leven, goed leven’ – werkt vooral aan de vitaliteit van inwoners. Voorbeelden zijn de projecten Jongeren op Gezond Gewicht, de fitheidstest voor basisschoolkinderen en het beweegprogramma Sociaal Vitaal. Oss roept scholen en verenigingen op om mee te weken aan de rookvrije generatie. Om het goede voorbeeld te geven is het gemeentehuis van Oss en het terrein er om heen een rookvrije zone. Dit betekent dat medewerkers en bezoekers niet mogen roken in en om het gemeentehuis.