Plan Linck van AM is winnend ontwerp voor Osse Raadhuislaan-Noord

Het plan Linck van ontwikkelaar AM is als winnaar uit de bus gekomen van de prijsvraag die de gemeente Oss had uitgeschreven voor de nieuwe invulling van het gebied Raadhuislaan Noord. Het plan kreeg steun van de selectiecommissie, met een positief advies van een bewonerspanel.

Op de plek van het oude belastingkantoor komen verschillende woongebouwen en een woonflat. Die wordt ongeveer zo hoog als de flat die er komt in het Walkwartier. In totaal komen er 200 appartementen, met ongeveer de helft huurwoningen. Minstens 30 procent valt in de categorie sociale huur.

Verbinding en ontmoeting zijn belangrijke thema’s in het plan. Zo komt er een grote gezamenlijke binnentuin, veel groen, en zijn gebouwen verbonden met loopbruggen. Er komen ook meerdere collectieve ruimtes zoals een atelier en een stadskas. Dat moet ontmoeting tussen de toekomstige bewoners bevorderen. In het onderste deel aan de straatkant, de plint, komt ruimte voor ondernemers en maatschappelijke initiatieven.

De bouw kan waarschijnlijk in 2023 beginnen en gaat dan zo’n twee jaar duren. De huurwoningen in het project worden verhuurd door BrabantWonen.