Partners

‘t wonen in Oss van straks, maken we samen!
Oss kent al enkele jaren een brede samenwerking voor de Osse woningmarkt. Onder de noemer Wonen in Oss werken verschillende partijen samen om u op een overzichtelijke manier te laten zien wat de Osse woningmarkt te bieden heeft. Gezamenlijk doel is het versterken van de kracht van het Osse wonen. De kracht zit in de compleetheid van woonmogelijkheden met een grote verscheidenheid aan woningen en woonmilieus. Wonen in het landelijk gebied, aan de dijk, nabij natuur, in een gezellige wijk of in het bruisend stadscentrum, in de gemeente Oss kan het!

U kunt hieronder lezen wie deze deelnemers zijn en wat zij hierin zo belangrijk vinden.

 • Bouwend Nederland, regio Oss

  • Bij de fasegewijze realisatie van de Berghemse nieuwbouwwijk De Piekenhoef werd voor het eerst ruimschoots bewezen dat de samenwerking tussen alle belanghebbende partijen van grote waarde is; zeker als het gaat om de promotie van het nieuwbouwproject. Sinds hun ervaringen in De Piekenhoef zijn Wim Muller, directeur van Muller Bouw en Lambèr Hendriks, directeur van Hendriks Bouw en Ontwikkeling op persoonlijke titel én namens Bouwend Nederland, afdeling Brabant Noord-Oost dan ook warme pleitbezorgers geworden voor het bundelen van krachten. Niet alleen als gaat om de promotie van een nieuwbouwwijk in het bijzonder maar zeker ook als het gaat om wonen in Oss in het algemeen. Inmiddels is er in Oss eigenlijk geen nieuwbouwproject meer te noemen, waar partijen elkaar niet weten te vinden.

   Zo weten in de realisatie van het nieuwbouwproject 't Reut alle projectontwikkelaars/aannemers, de woningcorporatie Mooiland, de makelaars en de gemeente elkaar perfect te vinden.

   Meer lezen over Bouwend Nederland?
 • Rabobank Oss Bernheze

  • U verwacht van een bank hoge kwaliteit en professionaliteit. U wilt een bank met een lokaal gezicht, die u en de regio kent. Dat is precies de bank die wij willen zijn, voor particulieren en ondernemers.
 • Brabant Wonen

  • Woningcorporatie BrabantWonen zet zich in voor goed en betaalbaar wonen in Oss. Met een hart voor wonen werken ze aan de kerntaak; het verhuren en verkopen van woningen. Dit doen ze in de eerste plaats voor mensen met een lager inkomen die woonruimte nodig hebben. De corporaties zorgen voor een goed gevarieerd woningaanbod voor de verschillende type huishoudens. Denk daarbij aan de doelgroepen jonge mensen, aan huishoudens met kinderen en senioren. Ze spelen zo goed mogelijk in op de wens van veel mensen om zo lang mogelijk in hun eigen woning te blijven wonen.
 • Mooiland

  • Woningcorporatie Mooiland zet zich in voor goed en betaalbaar wonen in Oss. Met een hart voor wonen werken ze aan de kerntaak; het verhuren en verkopen van woningen. Dit doen ze in de eerste plaats voor mensen met een lager inkomen die woonruimte nodig hebben. De corporaties zorgen voor een goed gevarieerd woningaanbod voor de verschillende type huishoudens. Denk daarbij aan de doelgroepen jonge mensen, aan huishoudens met kinderen en senioren. Ze spelen zo goed mogelijk in op de wens van veel mensen om zo lang mogelijk in hun eigen woning te blijven wonen.
 • Gemeente Oss

  • "Wonen in Oss is vooral ook prettig door het groot aantal goede voorzieningen", zegt wethouder Hendrik Hoeksema. "De bioscoop, het theater, het museum, het zwembad. Door de vele mogelijkheden op het gebied van sport, recreatie en cultuur en het goed georganiseerde verenigingsleven. Daar zijn we trots op. En ook op onze mooie natuurgebieden. We hebben volop bos, water en prachtige polders. Als inwoner van Oss heb je dat direct in je achtertuin. En vergeet niet onze goed geoutilleerde winkelcentra en het actieve, gezellige stadscentrum, het ruime aanbod van primair en voortgezet onderwijs en de vele prachtige bedrijven die garant staan voor volop werkgelegenheid. Oss is sociaal en zorgzaam", concludeert Hoeksema tot slot en misschien is dat nog wel het belangrijkste. Oss is groot, maar niet te groot. Burgers, ondernemers en gemeente kennen elkaar en weten elkaar te vinden. En ook voor wie in Oss wil wonen, maar elders werkt, wordt Oss steeds aantrekkelijker. Grote steden als Eindhoven, Nijmegen, Den Bosch zijn met de A50/A59 goed bereikbaar geworden. De bereikbaarheid van Oss wordt nog beter als straks ook de N329 is aangepast. Oss is écht een plek om thuis te komen!
 • NVM-makelaars

  • Wat de makelaars in de regio Oss betreft geldt de campagne 'Wonen in Oss' als een regelrechte uitnodiging aan alle mensen die overwegen om te gaan verhuizen. Oss is immers de ideale plek om te wonen met volop keuze uit een diversiteit aan woningen. Van starterwoning tot luxe bungalow. Huren of kopen, nieuw of bestaand. Huizen die zich kenmerken door hun bijzondere architectuur en gelijktijdig zijn ingericht op woongemak. En dat alles binnen groene, ruim opgezette wijken met alle voorzieningen in de buurt. Zowel in de stad als in de karakteristieke kernen.

   In Oss krijg je meer kwaliteit en meer ruimte, voor een lagere prijs, is de overtuiging van de makelaars in deze regio die van harte hun medewerking aan de 'Wonen in Oss'-campagne hebben toegezegd.