Oss versoepelt TONK-regeling

Inwoners, die het door de coronacrisis financieel lastig hebben, kunnen via de TONK-regeling hulp krijgen. Net als in heel Nederland, vragen ook in Oss weinig inwoners TONK aan. Daarom versoepelt de gemeente Oss de regeling. Inwoners kunnen TONK nu aanvragen als zij hun woonlasten én andere privé vaste lasten niet kunnen betalen. De gemeente Oss geeft hiermee gehoor aan een oproep van minister Koolmees.

Wat verandert er?
Eerder konden inwoners alleen TONK aanvragen voor de woonkosten. Nu voor alle privé vaste lasten. Hierdoor kunnen meer inwoners gebruikmaken van TONK. Met iedereen die TONK aanvraagt maakt de gemeente een afspraak om samen te kijken wat er in die specifieke situatie nodig is.

Voor wie is TONK?
TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) is er voor inwoners die door corona minder inkomen hebben en daardoor niet alle privé vaste lasten kunnen betalen. Denk aan: huur of hypotheek, gas, water en licht, verzekeringen en abonnementen zoals telefoon-, tv- en internetabonnement. Hoeveel geld een inwoner krijgt hangt af van de persoonlijke situatie. TONK is een gift en heeft geen gevolgen voor de inkomstenbelasting of toeslagen.

TONK aanvragen
Inwoners kunnen TONK aanvragen voor de maanden januari 2021 tot en met juni 2021. Dat kan met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021. Op dit moment past de gemeente Oss de website en het aanvraagformulier aan. Inwoners kunnen op vrijdag 4 juni vanaf 14.00 uur de versoepelde TONK-regeling aanvragen. Kijk dan voor meer informatie en het aanvraagformulier op www.oss.nl/tonk