Oss tegen corona

In de serie ‘Oss tegen corona – Samen staan we sterk!’ vertellen Ossenaren hoe ze omgaan met het coronavirus. Laat je inspireren door de onderstaande video’s, want alleen samen krijgen we corona onder controle! Scroll naar onder voor de nieuwste video’s!

Aflevering 1

Irene ken je misschien wel van de Facebookgroep @Corona hulp Oss en omgeving. Zij vertelt in onderstaande video waarom ze deze groep heeft opgericht. Daarnaast legt ze uit waarom ze erg terughoudend is in haar sociale contacten.  En tegelijk ook voor mensen uit haar omgeving kan zorgen. Zoals haar buurvrouw. Je bent een kanjer Irene!

 

Aflevering 2

Voor De Groene Engel is niets meer vanzelfsprekend, zo mogen zij op dit moment bijvoorbeeld geen gasten ontvangen. Gerda vertelt hoe zij en haar team hiermee omgaan. “We maken van een nood een deugd.” Gerda vertelt ook hoe de coronacrisis haar persoonlijk raakt.

 

Aflevering 3

Imam Tahsin Gülenay vertelt in deze aflevering hoe de Osse moskee zich aan de maatregelen houdt. Ze roepen bijvoorbeeld kwetsbare ouderen op om thuis te blijven. Dit is niet makkelijk, maar wel een veilige keuze. We doen het namelijk met z’n allen. Samen staan we sterk!

 

Aflevering 4

Marie-Therese heeft in het begin van dit jaar zelf het coronavirus gehad. Ze vertelt in haar aflevering hoe zwaar het haar leven heeft beïnvloed en zit nu op 60% van haar herstel. We wensen je veel beterschap Marie-Therese! “Het werd me iedere keer door de artsen verteld: Zorg dat je niet in het ziekenhuis komt.”

 

Aflevering 5

Vic van Rooij is voorzitter van Soos ‘t Trepke in Megen, samen met zijn vrienden Willem en Stan. Zij organiseren ongeveer vijf feesten per jaar, voor alle jongeren uit de omgeving. Zelf gaat hij ook graag op stap. Dit jaar zit dat net wat anders. Gelukkig heeft hij een veilige manier gevonden om zijn vrienden alsnog te kunnen zien. Daar vertelt hij in deze aflevering meer over. Heb jij ook nog tips om het contact met je vrienden op een veilige manier te kunnen onderhouden? Laat het ons weten!

Aflevering 6

Wethouder Thijs van Kessel maakt zich zorgen, houden mensen zich wel genoeg aan de maatregelen tijdens deze tweede golf? Verder vertelt hij hoe corona hem en zijn dorpsgenoten persoonlijk raken. Ook is hij aan het begin van de coronacrisis een inzamelingsactie gestart. Hiermee kwamen een heleboel mondkapjes en handschoenen op belangrijke plekken terecht, zoals bij de zorgaanbieders.

 

Aflevering 7

Luister in aflevering 7 naar Jorita. Zij verloor haar vader aan het begin van de coronacrisis en heeft het hier zwaar mee gehad. “In twee minuten schiet het leven van je vader aan je voorbij. Hij was aan het vechten om een klein beetje lucht binnen te krijgen.” Jorita, we wensen jou, je broer en je zus, enorm veel sterkte toe.

 

Aflevering 8

Ans Rasing ging afgelopen januari met pensioen, zij was huisarts. Niet veel later, aan het begin van de coronacrisis, is zij toch weer begonnen met werken om zo de coronapatiënten te helpen. Ans ging werken bij Udens Duijn, waar mensen naartoe kwamen die net van de ic af waren. In aflevering 8 vertelt ze hierover: “Ik vond het vooral ingrijpend om mee te maken hoe ziek mensen terugkwamen van de ic.” Wat knap en goed van je Ans!

 

Aflevering 9

Samantha was één van de eerste Ossenaren die het coronavirus kreeg en vertelt haar verhaal in aflevering 9. Ze lag een week in het ziekenhuis aan de zuurstof en de artsen konden haar niet met zekerheid zeggen of ze het ging overleven. “Ik wist niet of ik de mensen waar ik van houd ooit nog kon gaan zien.” Wat fijn om te zien dat het goed met je gaat, Samantha!

 

Aflevering 10

Linda en Moniek startten in februari met hun eigen onderneming. Een boerderij waarin een dagbesteding en kinderdagverblijf samenkomt. Een week later brak het coronavirus in Nederland uit. Het was een lastige tijd, waarbij niks vanzelfsprekend was. Het zijn Linda en Moniek gelukkig gelukt om te openen en zij draaien nu volop. Op een veilige manier. “Er zijn af en toe zeker traantjes gevallen, maar met positiviteit lukt het wel.”