Nieuwe toekomst voor Maashorst in Megen

In het hartje van Megen ligt Maashorst, een voormalig verzorgingshuis. Sinds enkele jaren staat een deel van het gebouw leeg. Hier komt binnenkort verandering in. BrabantWonen is eigenaar van het gebouw en start met een grote verbouwing. De leegstaande zorgkamers worden verbouwd tot 13 tweekamerappartementen en 3 studio’s. Voor BrabantWonen is dit de eerste transformatie van een zorglocatie naar een woonlocatie. Bewoners en overige gebruikers van Maashorst zijn gisteren over de plannen geïnformeerd.

Voor de nieuwe appartementen geldt geen leeftijdsgrens en bij de verhuur van de studio’s krijgen jongeren voorrang. Hier is specifiek om gevraagd vanuit de inwoners van Megen tijdens een drukbezochte inloopavond eind vorig jaar. Op dit moment zijn er weinig mogelijkheden voor jongeren om in Megen op zichzelf te wonen.

Op dit moment voert BrabantWonen de laatste gesprekken met de aannemer, Muller Bouw. De daadwerkelijke start van de verbouwing is waarschijnlijk al in november van dit jaar, de oplevering is voorzien medio 2020. Inwoners uit Megen die interesse hebben in een appartement in Maashorst wordt geadviseerd zich in te schrijven als woningzoekende bij www.woonserviceregionaal.nl.