Nieuwbouw Honingboom bereikt hoogste punt

Vandaag gaat de vlag in top voor de 21 nieuwe huurwoningen die BrabantWonen bouwt in de Piekenhoef Berghem. Dit feestelijke moment vierden ze traditiegetrouw met de bouwvakkers. De verhuur start in september en eind van dit jaar krijgen de bewoners de sleutel van hun nieuwe woning.

De woningen komen in het gebied tussen de Koolzaadweg en de Heistraat. Ze zijn onderdeel van fase 5, de laatste nieuwbouwfase in Piekenhoef. Bouwbedrijf Wagemakers bouwt hier in totaal 29 woningen van het type Honingboom. BrabantWonen neemt er 21 over voor verhuur, de andere 8 woningen zijn verkocht.

Moderne woningen
De hoek- en tussenwoningen van het type Honingboom hebben een frisse, eigentijdse uitstraling. Ze bestaan uit twee woonlagen en hebben een ruime tuin. Aan de buitenkant zijn de huizen afgewerkt met een combinatie van metselwerk en houten delen. Dit geeft de straat een moderne en strakke uitstraling. De grote ramen zorgen ervoor dat het binnen lekker licht is. Alle woningen hebben op de begane grond een woonkamer met open keuken aan de voorzijde. De woonkamer kijkt uit op de achtertuin. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer.

Voor wie?
De woningen zijn bedoeld voor een brede doelgroep. De huurprijzen vallen binnen de sociale huurgrens. Meer informatie over de woningen en de verhuur lees je op www.brabantwonen.nl/honingboom

Energiezuinig wonen
De woningen zijn energiezuinig. Daarmee houdt BrabantWonen de woonlasten voor de bewoners betaalbaar én het is goed voor het milieu. De woningen hebben geen gasaansluiting en dat betekent dat alles elektrisch gaat. Een warmtepompboiler zorgt voor het warme water en de elektrische radiatoren houden de woning comfortabel warm. Daarnaast zijn de woningen zeer goed geïsoleerd en liggen op het dak zonnepanelen die een deel van de benodigde energie opwekken.

Veel vraag naar huurwoningen
Er is veel vraag naar betaalbare huurwoningen in de gemeente Oss. Daarom hebben gemeente Oss en BrabantWonen afgesproken op meerdere plaatsen in de gemeente Oss huurwoningen te bouwen. De 21 nieuwe huurwoningen in Piekenhoef zijn daar een voorbeeld van.