Nieuwbouw BrabantWonen in Piekenhoef bereikt hoogste punt

De bouw van de 29 nieuwe eengezinswoningen in de wijk Piekenhoef in Berghem bereikte deze week het hoogste punt. Dit feit is vandaag gevierd met de bouwvakkers. De verhuur voor de 29 sociale huurwoningen start in het voorjaar van 2020. Geïnteresseerden kunnen zich nu al aanmelden voor de geïnteresseerdenlijst via de website.

Piekenhoef, Berghem
Aan het Havikskruid en Speenkruid komen 29 energiezuinige woningen. De woningen worden gebouwd in vijf blokken. Bouwbedrijf Wagemakers uit Oss bouwt de woningen. BrabantWonen neemt de woningen in zijn geheel over als ze klaar zijn.

Energiezuinig
De woningen zijn nul-op-de-meter-woningen (NOM-woning). Dat betekent dat ze energiezuinig zijn. Daarmee houden we de woonlasten voor de bewoners betaalbaar én het is goed voor het milieu. De woningen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben energiezuinige installaties. Op het dak liggen zonnepanelen die schone energie opwekken voor eigen gebruik. Een warmtepomp zorgt voor de verwarming van de woning en het warme water. De woningen hebben geen gasaansluiting.

Fijn wonen op een bijzondere plek
Nieuwbouwwijk Piekenhoef ligt aan de rand van Berghem en Oss. De wijk is ruim opgezet en natuurgebied Herperduin ligt op loopafstand. De woningen hebben op de begane grond een ruime woonkamer met open keuken. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers, de badkamer en een vaste trap naar de zolder.

Doelgroep
De woningen zijn bedoeld voor een brede doelgroep. De huurprijzen vallen binnen de sociale huurgrens. De woningen worden naar verwachting halverwege 2020 opgeleverd.

Veel vraag naar huurwoningen
De vraag naar betaalbare huurwoningen in Oss is snel toegenomen. Daarom hebben gemeente Oss en BrabantWonen afgesproken op meerdere plaatsen in de gemeente Oss extra huurwoningen te bouwen. De 29 woningen in Piekenhoef zijn daar een voorbeeld van.

Meer informatie over huren in de Piekenhoef is te vinden op www.brabantwonen.nl/piekenhoef 
Meer informatie over kopen in de Piekenhoef is te vinden op www.wonenindepiekenhoef.nl