Nieuw fonds voor amateurkunst

De gemeente Oss heeft er een nieuw fonds voor amateurkunst bij. Voor een vernieuwend project of idee is maximaal € 2.500 beschikbaar. Belangrijke voorwaarde is samenwerking met een professionele culturele organisatie uit Oss.

Waarom dit fonds voor amateurkunst?
De gemeente Oss wil vernieuwing van de amateurkunst. Om dat te stimuleren is er voor de komende drie jaar het Fonds Amateurkunst Oss. In dat fonds zit een bedrag van € 90.000 voor subsidies in de amateurkunst. Voorwaarde om subsidie te krijgen, is samenwerking met een van de vijf grote professionele culturele organisaties in de gemeente Oss: theater De Lievekamp, Muzelinck, Bilbiotheek en stadsarchief, cultuurpodium de Groene Engel en Museum Jan Cunen.

Het idee daarachter is dat het project én de culturele organisatie er allebei belang bij hebben om interessante projecten te ondersteunen. Die samenwerking kan op verschillende manieren. Dat bepalen de mensen van het project en de culturele organisatie samen. Een andere belangrijke voorwaarde is dat het project bijdraagt aan actieve deelname aan kunst en cultuur of aan de vergroting van het publiek voor amateurkunst.

Hoe kun je meedoen?
Heb je een idee en wil je daarvoor een aanvraag indienen? Schrijf je dan in via cultuurfonds@oss.nl voor een online informatiebijeenkomst:
– Maandag 2 november om 19.30 uur
– Dinsdag 3 november om 16.00 uur
– Woensdag 4 november om 11.00 uur

Daar krijg je informatie over het fonds en over het aanvragen van een subsidie. De vijf professionele culturele organisaties vormen samen de adviescommissie voor het toekennen van de subsidies uit het cultuurfonds.

Meer weten? Bekijk de site www.oss.nl/cultuurfonds