Woningcorporatie Mooiland start herbestemming Klooster Ravenstein

Bouwbedrijf van Herpen is gestart met de grondwerkzaamheden om het voormalig klooster ‘Huize Nazareth’ om te bouwen naar een wooncomplex met 18 huurappartementen. Woningcorporatie Mooiland stond samen met omwonenden, zuster Brands, wethouder Johan van der Schoot en Bouwbedrijf van Herpen til bij dit bijzonder moment. Nog eenmaal werden de klokken van de kapel geluid, dit keer als startsein voor de bouw van de herbestemming van het klooster.

Duurzaam en energiezuinig
De huurappartementen variëren van een studio tot een driekamerappartement. Alle appartementen zijn gasloos en extra goed geïsoleerd. Voor de omliggende tuin van het complex heeft Kruitkok landschapsarchitecten een plan gemaakt. De tuin wordt een functionele en uitnodigende plek voor bewoners en bezoekers, maar ook voor vlinders, vogels en bijen. Ook wordt bij de herbestemming rekening gehouden met de monumentale details in het pand. Bekijk de video voor een impressie.

Reageren op deze nieuwbouwwoningen is nog niet mogelijk. Naar verwachting is het nieuwe wooncomplex zomer 2012 gerealiseerd.