Kinderboerderij De Elzenhoek weer open na bijna 3 maanden

Het is zover: na bijna 3 maanden opende kinderboerderij De Elzenhoek weer haar deuren! Op 2 juni om 10.00 uur stonden de eerste bezoekers al aan de poort.  Met een badeendje om de nek konden kinderen, opa’s, oma’s, vaders en moeders weer genieten van de dieren en de boerderij. Voor veel mensen was de tijdelijke sluiting van De Elzenhoek een groot gemis. Ondanks de warme dag zijn er die eerste dag al ruim 250 bezoekers geweest.

Volg de regels
Tijdens de coronatijd gelden er op De Elzenhoek een aantal spelregels om een bezoek aan de kinderboerderij voor iedereen gezellig en vooral veilig te houden.

Een aantal van deze regels zijn:

  • Maximaal 50 bezoekers per keer op het terrein.
  • Alleen toegang met Elzenhoek-badeendje, die je kunt vinden bij de ingang.
    Zijn de eendjes op, dan moet je even wachten.
  • Kinderen mogen alleen naar binnen onder begeleiding van een volwassene.
  • De groene vlinders bij de ingang, de voerplek, de wasbakken en het ijsloket zijn wachtvlinders. Ga hier op staan om contactloos afstand te kunnen houden.
  • Wees lief voor een ander en hou je bezoek kort & krachtig.

Alle regels zijn te vinden op de website van NME-centrum en kinderboerderij De Elzenhoek.

Aangepaste openingstijden
De Elzenhoek is voorlopig alleen doordeweeks geopend van 10.00 – 15.00 uur.
Dit geeft de medewerkers de mogelijkheid om zoveel mogelijk dierverzorgingswerkzaamheden uit te voeren voor en nadat de bezoekers er zijn.  Van 10.00 tot 15.00 uur is er dan alle tijd om de bezoekers op een veilige manier te ontvangen.
De komende weken worden zowel de openingstijden als het aantal bezoekers stapje voor stapje op een verantwoorde manier uitgebreid.