“Ik wil hier niet meer weg!”

Suze Roelofs – Emonds woont samen met man Tryfon, dochter Pam en zoon Just in de Piekenhoef. Ze verhuisde tien jaar geleden van Uden naar Berghem, omdat haar man ingeloot was voor bouwgrond. Ze gaf zichzelf vijf jaar de tijd om aan wonen in Berghem te wennen. Al snel wilde ze niet meer weg. Suze: “Ik ben hier nu helemaal thuis. De Piekenhoef is een ruim opgezette, groene wijk waar veel gezinnen met jonge kinderen wonen.”

Aansprekend totaalplaatje
“Het is het totaalplaatje dat mij zo aanspreekt. Er staan mooie huizen, de wijk is ruim opgezet, er is een goede school en het is bovenal een veilige omgeving. In de wijk heerst een goede sfeer: iedereen hoort erbij, we helpen elkaar een handje daar waar nodig, kinderen kunnen gemakkelijk met elkaar spelen en er wordt vanalles georganiseerd. Ook in andere straten in de wijk hangt eenzelfde sfeer. Bovendien heeft Berghem een rijk verenigingsleven en zijn er veel faciliteiten in de directe omgeving die het aantrekkelijk maken om in de Piekenhoef te wonen. Je staat zo in Den Bosch of Nijmegen: Station Oss Centraal is een kwartiertje fietsen en je zit binnen no-time met de auto op de snelweg. In de directe omgeving liggen prachtige natuurgebieden als De Maas, Maashorst en Herperduin”, zegt Suze enthousiast.

Veilig wonen, veel vrijheid
De Maishof is een doodlopende, rustige straat. Inmiddels zijn Pam en Just 10 en 8 jaar oud. “De kinderen vinden het hier fantastisch. Er wonen veel jonge kinderen in de straat die samen zijn opgegroeid. Kinderen kunnen hier heel veilig op straat spelen; er komt alleen eigen verkeer in de straat. Bovendien zijn de wegen zo aangelegd dat het niet uitnodigt om hard te rijden. Onze kinderen kunnen dus heel makkelijk op straat spelen en op de step of fiets naar een vriendje of vriendinnetje. Het is een makkelijke wijk om kinderen verantwoordelijkheid te geven en dat geeft hen veel vrijheid.”

Twee schoolconcepten
De kinderen gaan naar basisschool De Fonkeling. De school kent twee hele goede schoolconcepten en biedt op deze manier zo passend mogelijk onderwijs. “Toen Pam twee jaar oud was, introduceerde De Fonkeling een nieuw innovatief schoolconcept. Deze leermethode is gericht op het proces: er wordt meer nadruk op andere vaardigheden van kinderen gelegd dan enkel taal, lezen en rekenen. Zo presenteerden zij onlangs hun eigen voortgang, ze houden hun eigen portfolio bij, leren plannen en keuzes maken, gesprekken voeren, en verantwoordelijkheid nemen. Ze leren als het ware zich zelf te sturen. Je hoeft dus ook niet naar Oss als je iets anders wilt dan klassikaal onderwijs.”

 

Nieuwsgierig? www.wonenindepiekenhoef.nl