Helemaal verrast door de ruimte in de Piekenhoef

Ferry van der Sloot en Helge van den Biggelaar, beiden eind twintig, tekenden afgelopen maand voor hun eerste huis: een tweekapper, type Meidoorn in de Piekenhoef. Bij het oriënteren op de woningmarkt hadden ze meerdere wensen, één van die wensen was: een nieuwbouwwoning. Dichtbij het centrum van Berghem.

Bewust nieuwbouw
Tijdens hun zoektocht naar de perfecte woning viel hun oog al snel op de Piekenhoef. Aangezien Berghem de geboorteplaats is van Ferry, is het voor hem bekend terrein. Waarom dan geen bestaande woning gekozen? “Een nieuwbouwwoning is prettiger. Je hebt de eerste jaren geen onderhoudskosten en alles is nieuw en modern. Daarnaast hebben we nog veel mogelijkheden om de woning naar eigen smaak in te delen”, aldus Helge. Niet alleen deze voordelen zijn voor ons doorslaggevend geweest om te kiezen voor deze woning, we vinden het ook een pre dat de energiekosten aanzienlijk lager liggen doordat nieuwbouw nu eenmaal goed geïsoleerd is”, zegt Ferry enthousiast.

Ideale plek
Helge en Ferry vullen elkaar aan; “De wijk is een ideale plek om te wonen, zeker als deze laatste fase straks af is. Veel vrienden van ons wonen er al, dus we kijken er erg naar uit.” Ondanks dat de contracten nog niet zo lang geleden getekend zijn, kijkt het stel al uit naar de bouw. “We zijn druk bezig met inspiratie en ideeën opdoen voor de inrichting.”

Alles centraal
Het jonge stel heeft gekozen voor een tweekapper, type Meidoorn, een woning met eenzelfde uitstraling als de Sierkers. “We waren verrast door de ruimte van de woning, de riante tuin op het zuiden én de bijhorende garage. Het biedt alles wat wij zochten”, laat Ferry weten. Maar daarnaast speelt de locatie een belangrijke rol. Vooral het feit dat er drie supermarkten op loopafstand bereikbaar zijn, vindt Helge prettig. “En met het oog op de toekomst is het fijn dat er kinderopvang en scholen in de wijk zijn. Verder ben ik zo in Oss of op mijn werk in Nistelrode en dat allemaal op de fiets. Eigenlijk is alles lekker centraal! En ik zou het bijna vergeten, we zijn dadelijk vanuit thuis ook zo in de bossen. Wat wil je nog meer?”

Enthousiast geworden over wonen in de Piekenhoef? Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod of vraag een brochure op bij Van der Krabben makelaardij of Van den Heuvel makelaardij.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief zodat je geen enkele update mist.