Gemeente Oss wil woningbouw komende jaren verdubbelen, plan voor enorme wijk in Oss-West

Er is ook in Oss grote behoefte aan woningen. De gemeente Oss gaat de ontwikkeling ervan versnellen en is daarbij niet bang om heel nieuwe manieren te gebruiken. Voor de komende 15 jaar wil het 8200 nieuwe woningen bouwen. Dat zijn er 1100 meer dan de woningbouwbehoefte in de provincie. “Het is ambitieus en spannend, maar we willen er een goed geoliede machine van maken”, aldus wethouder Frank den Brok, Joop van Orsouw en Johan van der Schoot. Lees het complete artikel van Weekblad Regio Oss via deze link.

Versnelling woningbouw 
Wethouder Frank den Brok, namens de andere betrokken wethouders: “De woningbehoefte, ook in Oss is groot. We willen veel extra woningen bouwen, een verdubbeling van de huidige productie naar 600 per jaar. Om tot de noodzakelijke versnelling te komen, hebben we al eerder aangekondigd dat we, naast allerlei lopende projecten en kleinere plannen, inzetten op grootschalige woningbouw in Oss Noord West, Geffen en Ravenstein. Daarvoor hebben we nu nieuwe grondposities genomen.”

Wij zijn er ons bewust van dat we ook de uitvoering moeten versnellen. Dat gaan we doen met een nieuwe aanpak. We gaan dat als gemeente niet alleen doen, maar samen met organisaties in Oss en daarbuiten.

Bron: Weekblad Regio Oss