Energie besparen is geld besparen: deel jouw tip

Als je energie bespaart, bespaar je geld. Daarom werken Oss Schakelt Door en Samen Slimmer Met Geld samen in mei. Deel jij jouw tip over hoe je energie en dus geld bespaart in je huis? Dan maak je kans op het Osse Monopolyspel!

Bespaartips van Oss Schakelt Door
Oss Schakelt Door heeft in mei drie bespaartips met rekenvoorbeelden voor je:

  • Door lampen te vervangen door ledverlichting kun je ruim €55,- per jaar besparen.
  • Met een energiezuinige wasmachine kun je €40,- per 100 wasbeurten besparen.
  • Warm water kost alleen aan gas al €315,- per jaar. Gebruik de helft minder en je bespaart dus €150,-. Alleen met 5 minuten douchen in plaats van het gemiddelde van 9 minuten, bespaar je al €70,-!

Deel jouw tip en win!
Maar wij zijn op zoek naar meer bespaartips! Deel jij jouw tip over hoe je energie en dus geld bespaart in je huis? Dan maak je kans op het Osse Monopolyspel. Deel je tip voor 1 juni 2021 op Facebook of Instagram. Tag @ossschakeltdoor en @samenslimmermetgeld. Heb je geen social media? Geen probleem! Mail je tip, het liefst met foto, naar info@ossschakeltdoor.nl. Wij delen jouw tip dan op de socials.

Samen Slimmer met Geld (SSMG)
Met SSMG wil de gemeente Oss armoede en schulden bij inwoners voorkomen. Iedereen moet zonder geldzorgen kunnen meedoen. SSMG geeft informatie en tips over geldzaken. Bijvoorbeeld over wat kan iemand met geldzorgen zelf doen en wie kan helpen als iemand er zelf niet uitkomt. Ook is er een gratis SSMG Gelddagboek. Daarin zet je wat je inkomsten en uitgaven zijn. Zo zie je meteen wat je energiekosten en andere vaste lasten zijn. Het gelddagboek kun je op het gemeentehuis ophalen.

Samen slimmer met energie
Het besparen van geld en het besparen van energie lijkt op elkaar. Je kijkt naar wat je gebruikt en naar wat je echt nodig hebt. Misschien kun je besparen door slimmer om te gaan met energie of over te stappen naar een andere energieleverancier. Misschien is eerst een investering nodig om uiteindelijk te besparen op geld en energie. In mei presenteert Oss Schakelt Door twee verhalen van Osse inwoners die met een investering meteen energie en uiteindelijk geld besparen.

Oss Schakelt Door
In Oss doen inwoners, ondernemers en de gemeente al veel op het gebied van energiebesparing. Waarom? Zodat wij en de generaties na ons goed kunnen leven. Net als de rest van Nederland hebben wij, als gemeente Oss, de opdracht gekregen om in 2030 fors aan energie te hebben bespaard. Het begint met het besparen op ons energieverbruik. Want wat we besparen, hoeven we niet op te wekken.