Digitaal proosten op start aanleg glasvezel in Oss

Op dinsdag 26 mei 2020 zetten wethouder Frank den Brok en Eric Vos (E-Fiber) symbolisch de eerste schop in de grond als startschot van de aanleg van het glasvezelnetwerk in Oss. Via een groot LED-scherm proostten de genodigden digitaal mee. Andere belangstellenden konden het moment via een livestream volgen. 

Normaal gesproken wordt dit feestelijke moment op locatie gevierd met alle betrokkenen, zoals ambassadeurs en providers, maar door de huidige corona-maatregelen was dit helaas niet mogelijk. Om toch samen het glas te kunnen heffen, plaatste E-Fiber een levensgroot LED-scherm op het bedrijventerrein Landweer. Dit is de locatie waar de aanleg van het nieuwe netwerk van start zal gaan.

Wethouder Frank Den Brok en Eric Vos zetten samen onder het toeziend oog van de digitale genodigden op het scherm, symbolisch de eerste schop in de grond.  Dit speciale evenement werd live uitgezonden via de website en social media kanalen van E-Fiber.

Aanleg
In Oss legt E-Fiber een open, voor elke provider toegankelijk, glasvezelnetwerk aan. Elke inwoner of bedrijf die een abonnement bij een van de beschikbare glasvezelproviders heeft afgesloten, krijgt gratis een glasvezelaansluiting in huis.  De werkzaamheden worden, in opdracht van E-Fiber, uitgevoerd door SPIE.

Wethouder Frank den Brok is blij dat de aanleg van start is gegaan: ‘’Hoewel we niet fysiek samen konden zijn, ben ik blij we op deze manier toch gezamenlijk hebben kunnen proosten op dit mooie moment. Met de aanleg van een 100% dekkend glasvezelnetwerk in gemeente Oss, van ’t Wild tot Keent, zijn we klaar voor de toekomst!’’

Aansluiting in huis
Om nu, of in de nabije toekomst, gebruik te kunnen maken van het nieuwe glasvezelnetwerk is een aansluiting tot in het huis noodzakelijk. Tijdens de aanleg kunnen daarom alle inwoners en bedrijven nog steeds profiteren van een kosteloze huisaansluiting. Daarvoor dient men op tijd via e-fiber.nl/oss een abonnement af te sluiten bij een van de glasvezelproviders (deze uiterste datum zal tijdig worden gecommuniceerd).

Over E-Fiber
E-Fiber is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van glasvezel. E-Fiber vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op snel en betrouwbaar internet. Waar je ook woont, in een stad, dorp of buitengebied. Daarom investeert E-Fiber in infrastructuur, innovatie, techniek én in mensen.