De familie Elberse kocht met de gunstige Piekenhoef Inruilgarantie: “Een succesverhaal!”

De familie Elberse was op zoek naar een grotere woning toen ze over de Piekenhoef Inruilgarantie lazen. René Elberse: “Ons huis stond toen net te koop. We wilden pas wat anders kopen als we ons huis verkocht hadden. Dankzij deze regeling, waarbij de aannemer de woning koopt, ging dat ineens heel snel!”

Groter
René en Anne kochten hun woning aan het Hannie Schaftplantsoen in Oss ruim 10 jaar geleden. Ondertussen is het gezin uitgebreid met dochter Lisanne (10) en zoon Teun (9). “Daarmee werd het voor ons wat te klein. En ondanks dat we hier met heel veel plezier wonen, willen we liever wat groters. Met ruimere kamers voor de kinderen en een garage erbij. De Piekenhoef kenden wij omdat we graag in de buurt van Herperduin rondfietsen. Hier vonden we een mooi huis met de ruimte die we willen. En ook nog in een prachtige, natuurrijke omgeving.”

Zekerheid
Met de Piekenhoef Inruilgarantie ben je zeker van een opbrengst van 95% van de taxatiewaarde van de eigen woning. “Een dergelijke regeling was nieuw voor ons. Maar onze makelaar bij Cheizoo Makelaardij heeft de voorwaarden erg goed uitgelegd. Het is een beetje geven en nemen, maar daarmee lopen wij in ieder geval geen risico om lang met ons huis te blijven zitten. Dat is me wel wat waard! Al met al is de regeling voor alle partijen een succesverhaal”, vindt Elberse.

Snel
Het nieuwe huis van de familie is een Jasione: een tweekapper met een karakteristieke architectuur. En het huis is al bijna klaar. “Zoals het er nu uitziet, krijgen we begin december al de sleutel van ons nieuwe stekje. Het is allemaal heel snel gegaan. Gelukkig is binnen de regeling van de Inruilgarantie ook opgenomen dat je na de sleuteloverdracht nog één maand geen kosten hebt en je dus in je eigen woning kan blijven wonen. Met de feestdagen zijn wij aan het klussen”, lacht René. “En dat komt heel goed uit. Alle handige familieleden hebben dan ook vakantie. Ik zie niet op tegen een kerst tussen twee huizen. We gaan er tegenaan zodat we begin 2012 in de Piekenhoef kunnen gaan wonen!”

Meer weten over wonen in de Piekenhoef of de Inruilgarantie? Kijk op www.wonenindepiekenhoef.nl
Of volg ons op www.twitter.com/piekenhoef