CDA Oss lanceert woonplatform ‘Oss zet de schop in de grond’

Wonen en woningbouw is één van de belangrijkste thema’s voor nu en de komende jaren. CDA Oss lanceert de campagne ‘Oss zet de schop in de grond’. “Het woningtekort is schrijnend voor jong en oud. Waar veel wordt gedacht dat het een zaak is van de markt of gemeente, blijkt dat inwoners zelf ook een grote rol kunnen spelen in concepten binnen wonen en woningbouw.”

De partij wil met het platform twee doelen bereiken. De eerste is dat inwoners hun ideeën over wonen en woningbouw delen met het CDA. Er zijn drie eisen: het plan moet innovatief, ambitieus en realistisch zijn. De partij gaat graag met iedereen die een goed plan heeft in gesprek.

Het tweede doel is dat inwoners ideeën van anderen zien en in contact komen met elkaar om het plan te versterken. “Als CDA Oss missen wij een laagdrempelig platform, georganiseerd door de gemeente, waar inwoners hun ideeën kunnen delen. Daarom pakken wij zelf de handschoen op. Er zijn veel kansen in Oss. De gemeente heeft veel gronden aangekocht voor grootschalige woningbouw. Mensen met een innovatief, ambitieus en realistisch idee hebben de kans om hun plan te verwezenlijken.”