Burgerinitiatief Urban Ox Park start haalbaarheidsonderzoek

Wethouder Kees van Geffen heeft positief gereageerd op de plannen van het burgerinitiatief ‘Urban Ox Park’ door de initiatiefnemers te faciliteren met het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek. Het onderzoek dat wordt begeleid door Nikol van de Goor van ‘Pittiger’ gaat onder andere uitwijzen welke locatie het meest geschikt is om zo snel mogelijk het Urban Ox Park te realiseren.

Er zal rekening gehouden moeten worden met het eisenpakket van de initiatiefnemers, het ruimtelijke ordeningsbeleid, de omgeving waarin het park wordt gerealiseerd en de begroting van de gemeente Oss. “Het moet een openbaar en duurzaam sportpark worden waar jong en oud elkaar ontmoeten in de natuur. In eerste instantie zal het park bestaan uit een skatepark en pumptrack voor steppers, skateboarders en fietscrossers, aangevuld met diverse calisthenics faciliteiten en wandel- en hardloopmogelijkheden” zegt Robin van Casteren, verantwoordelijk voor de marketing van het Urban Ox Park.

Volgens Ronny van Dinther, één van de initiatiefnemers van de pumptrack, is het zeer positief dat de gemeente niet zelf de regie neemt, maar juist in handen laat van de burgers achter de initiatieven, welke als regiegroep is benoemd. De regiegroep zal dan ook de formele opdrachtgever zijn gedurende het gehele proces. “Een onafhankelijk haalbaarheidsonderzoekrapport is heel belangrijk om uiteindelijk de gemeenteraad te overtuigen van het realiseren van dit urban sportpark” zegt Ronny. Hij is ervan overtuigd dat het Urban Ox Park een grote toegevoegde waarde zal zijn voor een stad als Oss.