Brabantse woningcorporaties willen meer met hout bouwen

Acht Brabantse woningcorporaties willen meer met hout gaan werken bij het bouwen van nieuwe woningen. Houtbouw moet ‘mainstream’ worden, zo is de gedachte.

De corporaties zijn verenigd in het samenwerkingsverband Lente. Tijdens de Week van de Duurzaamheid zijn afspraken gemaakt om te kijken wat precies de mogelijkheden zijn voor houtbouw. Dat moet namelijk bijdragen aan minder CO2-uitstoot én het opslaan van CO2.

Harrie Windmüller van BrabantWonen: “In onze sector wordt nu al ervaring opgedaan, maar in de praktijk gebeurt er nog te weinig. Hout zou veel meer toegepast kunnen worden. Door collectief te leren van individuele projecten maken we gebruik van ons netwerk. Daarom vormen we nu een inkoopsamenwerking waarin we samen optrekken met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.”

De woningcorporaties gaan nu onderzoeken welke visie en strategie nodig zijn om echt meer met hout te kunnen gaan bouwen. De woningcorporaties die meedoen zijn Alwel, Area, BrabantWonen, Casade, Stadlander, Tiwos, WonenBreburg en Zayaz.