Bouw appartementen Kapelsingel gestart

Op 3 februari startte BrabantWonen met de bouw van de 36 appartementen aan de Kapelsingel in Oss. Het appartementengebouw komt op de plek van de voormalige Soos 66. De appartementen worden begin volgend jaar opgeleverd. De verhuur start in het voorjaar van 2021.

Energiezuinig bouwen
Het appartementengebouw bestaat uit 2 blokken. Het blok dat uitkijkt op de Kapelsingel heeft 5 lagen met in totaal 20 appartementen. Het andere blok kijkt uit op Singel 40-45 en heeft 4 lagen. Hier komen in totaal 16 appartementen. De appartementen worden energiezuinig gebouwd. Zo houdt BrabantWonen de woonlasten voor huurders betaalbaar. Daarnaast draagt de corporatie bij aan de vermindering van de C02-uitstoot en de duurzaamheidsafspraken met gemeente Oss.

Twee slaapkamers
De appartementen hebben 2 slaapkamers, een woonkamer met open keuken en een terras of balkon. De woningen zijn bestemd voor alleenstaanden, stellen en (kleine) gezinnen. Om in aanmerking te komen, moeten woningenzoekenden ingeschreven staan bij WoonServiceRegionaal.

Vraag naar betaalbare huurwoningen
De appartementen zijn onderdeel van het versnellingsprogramma nieuwbouw. De gemeente Oss en BrabantWonen maakten samen dit programma. Door nieuwbouw sneller uit te voeren, komen zij tegemoet aan de vraag naar betaalbare huurwoningen in Oss.

Meer weten? Bekijk de website.