Bijeenkomst verbouwing Maashorst in Megen

In het hart van Megen ligt Maashorst, een voormalig verzorgingshuis. Sinds enkele jaren staat een deel van het gebouw leeg. Hier komt binnenkort verandering in. BrabantWonen is eigenaar van het gebouw en is inmiddels gestart met een grote verbouwing. Ze verbouwen de leegstaande zorgkamers tot twaalf tweekamerappartementen, die bereikbaar zijn per lift, en drie studio’s. Voor BrabantWonen is dit de eerste keer dat ze een zorglocatie ombouwen naar een woonlocatie.

Begin september was er een bijeenkomst waarbij geïnteresseerden informatie kregen over het plan. De reacties waren enthousiast en positief. De verbouwing is momenteel in volle gang waardoor het tijd is voor een nieuwe informatieavond:

Informatieavond nieuwe woningen Maashorst
Dinsdag 4 februari
19.00 – 20.30 uur (vrije inloop)
Maashorst, Megen

Jongeren voorrang
Deze appartementen worden zonder leeftijdsgrens toegewezen, dus iedereen kan reageren. Bij de toewijzing van de drie studio’s krijgen jongeren tot 23 jaar voorrang. Dit is een nadrukkelijke wens van de bewoners van Megen. Er zijn namelijk weinig mogelijkheden voor jongeren om in Megen op zichzelf te wonen. Bij toewijzing kijkt BrabantWonen of woningzoekenden sociale en/of economische binding hebben met Megen.

Naar verwachtingen worden de appartementen en studio’s halverwege 2020 opgeleverd. Interesse in een van deze woningen? Schrijf je dan in als woningzoekende bij www.woonserviceregionaal.nl