AZOSS, dé zorgverzekering voor mensen met hoge zorgkosten en een laag inkomen

Ziek zijn kan veel geld kosten. Een goede zorgverzekering is daarom belangrijk. Voor inwoners met een laag inkomen (tot 120% van de bijstandsnorm) biedt de gemeente Oss een zorgverzekering aan bij VGZ of CZ. De Aanvullende Zorgverzekering Oss; AZOSS. Aanmelden kan via www.gezondverzekerd.nl/oss.

AZOSS
AZOSS is een verzekering met ruime vergoedingen. Door de collectiviteitskorting en maandelijkse bijdrage van de gemeente, kunnen inwoners zich goed en voordelig verzekeren. Meedoen betekent dus goed verzekerd bij een laag inkomen!

Wat zijn de voordelen van AZOSS?
• De gemeente betaalt € 20,- of € 40,- per maand mee aan de premie. Dat is € 240,- of € 480,- per jaar!
• Collectiviteitskorting.
• Uitgebreide vergoeding voor onder andere brillen, fysiotherapie, tandartskosten en Wmo eigen bijdragen.
• Het extra uitgebreide pakket heeft een regeling voor het eigen risico.
• Er is geen medische keuring.

Overstappen naar AZOSS
Aanmelden voor AZOSS kan via www.gezondverzekerd.nl/oss. Daar staan de voorwaarden en de vier pakketten met premies waaruit men kan kiezen. De keuzehulp helpt inwoners het pakket te vinden dat beste bij hun zorgkosten past. Aanmelden kan tot en met donderdag 31 december 2020. De nieuwe zorgverzekeraar zegt de oude zorgverzekering op.

Hulp bij het aanmelden
Inwoners die hulp nodig hebben bij het aanmelden kunnen iemand in de omgeving vragen om te helpen. Lukt dit niet? Dan kunnen zij de Sociaal raadslieden van ONS welzijn om hulp vragen. Bel 14 0412. Of ze kunnen contactnemen op met een cliëntondersteuner van Stichting MEE via telefoonnummer: 0900 999 8888.

Voor informatie over het gemeentepakket kunnen inwoners contact opnemen met hun Consulent Inkomen van de gemeente Oss of bellen naar het telefonisch spreekuur. Het telefonisch spreekuur is elke donderdag (behalve 31 december) tussen 15.00 uur en 16.00 uur. Bel 14 0412.

Voor vragen over de vergoedingen en premies kunnen inwoners terecht bij de zorgverzekeraars: VGZ, telefoonnummer 0900 779 97 71 en CZ, telefoonnummer 088 555 77 77.