50-jarig jubileum NME-centrum en kinderboerderij De Elzenhoek

Zondagmiddag 1 maart om 14.00 uur trapt wethouder Johan van der Schoot het 50-jarig jubileum van NME-centrum en kinderboerderij De Elzenhoek feestelijk af! Dit jaar bestaat de kinderboerderij 50 jaar. En dat wordt het hele jaar door gevierd met allerlei activiteiten en evenementen. De aftrap op 1 maart is het officiële startsein voor dit feestjaar.

Wethouder van der Schoot opent samen met de kinderen de nieuwe koffiehoek. In deze koffiehoek kunnen bezoekers daarna een kijkje nemen terug in de tijd bij ‘De Elzenhoek door de jaren heen’.  Ter ere van de 50e verjaardag van De Elzenhoek delen ze gratis hapjes en drankjes uit,  kunnen kinderen zich laten schminken en meedoen met één van de knutselactiviteiten. Het FOH jeugdorkest zorgt voor de muziek.

50 jaar vol herinneringen
Al 50 jaar is kinderboerderij De Elzenhoek voor veel Ossenaren een plek om te genieten, elkaar te ontmoeten, te spelen en te ontspannen. Een plek waar heel Oss herinneringen aan heeft. Op de tafels van de nieuwe koffiehoek is daarom een prachtige fotocollage te zien van De Elzenhoek door de jaren heen. Van de opening van de kinderboerderij in 1970, de komst van het NME-centrum in 1980 en de start van het educatief programma  tot de professionalisering in 2007, het behalen van het keurmerk in 2010 en de nieuwbouw in 2012.  Inmiddels bezoeken 150.000 kinderen, ouders en grootouders deze bijzondere plek en is De Elzenhoek niet meer weg te denken uit Oss. Al die herinneringen willen we graag verzamelen. Jong en oud mag daarom tijdens de aftrap om zijn of haar leukste herinnering aan De Elzenhoek op een vlaggenlijn schrijven. Die hangen ze op in de nieuwe koffiehoek.

Opening nieuwe koffiehoek
In de nieuwe koffiehoek kunnen bezoekers voortaan even uitrusten na een wandeling over de boerderij, zich opwarmen met een kopje koffie, samen een spelletje doen of een tijdschrift lezen. Zo’n plek was al een tijdje een wens van een heel aantal bezoekers.

Op zondag 30 augustus vieren ze de 50e verjaardag van de Elzenhoek groots met een kinderboerderijfeest vol activiteiten, theater en demonstraties voor jong en oud.