36 nieuwe huurappartementen aan Kapelsingel opgeleverd

Dinsdag 8 december ontvingen de bewoners van de nieuwe huurappartementen aan de Kapelsingel in Oss de sleutel van hun woning. Daarmee is het nieuwbouwproject van BrabantWonen opgeleverd en krijgt Oss er 36 energiezuinige appartementen bij. Het gebouw staat op de hoek van Kapelsingel en Singel 1940-1945 in Oss.

De bewoners ondertekenden hun huurcontract en kregen de sleutel van hun woning. Vervolgens konden zij aan de slag met het schoonmaken en inrichten van hun nieuwe appartement. Er werd dan ook al flink geklust. In verband met de coronamaatregelen is de oplevering anders dan normaal. Om bewoners toch zo goed mogelijk te informeren over hun woning kregen zij vooraf informatie in de vorm van folders en een filmpje.

Energiezuinig en betaalbaar
De appartementen zijn van alle gemakken voorzien. Ze hebben een woonkamer met open keuken, twee slaapkamers en een balkon of terras. De woningen zijn energiezuinig gebouwd. Daarmee houden we de woonlasten voor de bewoners betaalbaar en het is goed voor het milieu. Ze zijn zeer goed geïsoleerd en hebben energiezuinige installaties. Op het dak liggen zonnepanelen die schone energie opwekken voor eigen gebruik. Een warmtepomp zorgt voor de verwarming van de woning en het warme water. De woningen hebben geen gasaansluiting.

Vraag naar huurwoningen
Er is veel vraag naar betaalbare huurwoningen in Oss. Daarom hebben gemeente Oss en BrabantWonen afgesproken op meerdere plaatsen in de gemeente huurwoningen te bouwen. De 36 appartementen aan de Kapelsingel zijn daar een goed voorbeeld van.

Duurzaam bouwen
BrabantWonen bouwt op meer plekken in Oss energiezuinige huurwoningen en -appartementen. Bijvoorbeeld de 29 woningen Piekenhoef en de 39 appartementen en 24 woningen in de Horzak. Zo houden we de woonlasten van huurders betaalbaar. En door duurzaam te bouwen dragen we bij aan de reductie van CO2.