Met open armen ontvangen


Na zo’n zeven jaar in Utrecht te hebben gewoond, maakte Jasper Timmerman (27) vorig jaar de overstap naar Brabant. Hier woont hij in een ruim appartement vlakbij het stadscentrum, station én zijn werk. En of het dat bevalt? Zeker! “Als je zelf moeite doet en toenadering zoekt, word je hier met open armen ontvangen. Zo zat ik dit jaar al in de vrijwilligerspool bij festival Van Streek. En volgend jaar in het organiserend team”, vertelt Jasper enthousiast.

Kersverse Ossenaar
De kersverse Ossenaar vindt het hier goed toeven. Hoe langer in Oss, hoe meer hij zag wat de stad hem te bieden heeft. Jasper: “Hier is veel minder gejaagdheid dan ik in Utrecht gewend was. Daar was het altijd druk, waar je ook was. Het tempo ligt hier iets lager, mensen hebben meer tijd. Dat bevalt me wel. Zo ook de Brabantse gezelligheid, zoals in de horeca op de Heuvel en de vaak drukke Peperstraat. En ik heb hier al verschillende hardlooprondjes ontdekt. Dwars door de wijken, maar volop in het groen.”

Leuke baan
Jasper studeerde Sociologie in Utrecht, met een specialisatie in Burgerinitiatieven. Een traineeship bij de overheid sloot daar perfect op aan. In periodes van elk acht maanden mocht Jasper proeven bij drie verschillende gemeenten. Gemeente Oss was de laatste en dat smaakte naar meer! “Hier zit een bestuur dat durft, dat van aanpakken weet. Met zo’n 650 medewerkers een grote organisatie, zonder dat je een nummer bent”, zegt Jasper. Sinds een jaar is hij er wijkcoördinator. Een baan waar hij veel met de Osse inwoners van doen heeft, maar ook met vrijwilligers en de dorpsraad.

Vriendelijke mensen
Of hij in het afgelopen jaar al veel vriendschappelijke contacten heeft opgedaan? Meerdere zelfs. “Evenementen als Van Streek dragen daar zeker aan bij. Mensen zijn vriendelijk, maken snel een praatje met je. Als je er zelf energie in steekt, dan krijg je daar leuke contacten voor terug”, kijkt Jasper terug op zijn eerste jaar als inwoner van Oss.