Ook al heeft u geen verhuisplannen… Gooi uw woonjaren niet weg!

Peter en ik gaan na een huwelijk van twintig jaar scheiden. Peter blijft in onze koopwoning, waar we nu nog samen wonen. En ik ga op zoek naar een huurhuisje. Als ik me nú inschrijf als woningzoekende, dan tellen de jaren die ik met Peter op ons huidige adres woon mee als woonduur. Goed om te weten. Want daardoor heb ik meer kans om vrij snel een huurwoning te vinden. — Rianne

Misschien zoekt u straks net als Rianne opeens een (andere) sociale-huurwoning. Omdat u plotseling alleenstaand bent. Of omdat u en uw partner minder inkomen hebben, door ziekte of werkeloosheid.

Woning zoeken verandert
Schrijf u daarom in als woningzoekende. En doe dit vóór 1 juni 2018! Want BrabantWonen verandert het systeem van woningen toewijzen in Oss en omgeving. Voortaan draait het niet om woonduur, maar om inschrijftijd. Als u nu inschrijft, tellen de woonjaren die u de afgelopen jaren heeft opgebouwd nog mee.

Denk vooruit en schrijf u in!
Of u nu een koopwoning heeft, particulier huurt of al in een sociale-huurwoning woont, de afgelopen jaren bouwde u ongemerkt woonduur op. Bij een scheiding of een plotselinge verandering in uw situatie kon u daarop terugvallen. Dat gaat nu veranderen. Dus daarom: denk vooruit en schrijf u in.
Ga naar woningzoekenverandert.nl en schrijf u vóór juni 2018 in als woningzoekende. Dan rekenen we uw woonduur om in inschrijftijd. In 2018 zijn daar geen kosten aan verbonden. Vanaf 2019 betaalt u elk jaar € 10,-.

Huurders van BrabantWonen in gemeente Oss of Heesch worden automatisch ingeschreven.

Tip! Woont u samen? Zorg dan dat u allebei ingeschreven staat en uw woonduur laat omzetten. U kunt uzelf apart inschrijven of samen, als aanvrager en mede-aanvrager.

Meer informatie op www.woningzoekenverandert.nl