Het vakantiegevoel in de Drossaard

Verscholen tussen het groen van de bomen, ligt de Drossaard: een knus hofje. De cederhouten twee-onder-één-kappers uit bouwjaar ’81, staan speels opgesteld in een ei-vorm. Tel het lentezonnetje daarbij op en je hebt het gevoel dat je op een vakantiepark bent. Jan van der Wijngaart (69 jaar) woont krap een jaar op nummer zes. Voorheen woonde hij in Megen, maar met de kinderen het huis uit, het recente overlijden van zijn vrouw en zijn pensioneren, vond Jan het te stil in het stadje. Bovendien was de flinke tuin die bij het huis hoorde, inmiddels te arbeidsintensief geworden. Reden voor Jan om zijn spullen te pakken en op zoek te gaan naar meer levendigheid.

Veilig gevoel
In de Drossaard hoefde hij, naar eigen zeggen, niet te wennen. Mede daar zijn gastvrije buren heeft hij totaal geen moeite gehad met de verhuizing. “In dit gezellige hofje woont een gemêleerd gezelschap. Veel mensen die hier in de straat wonen hebben de bouw nog meegemaakt; als je hier eenmaal woont wil je niet meer weg! Dit straatje is net een dorp in de stad. Er is altijd tijd voor een praatje. Iedereen houdt een oogje in het zeil, maar tegelijkertijd heb ik hier privacy en dat geeft een veilig gevoel”, zegt Jan. Al doet Jan sowieso niet moeilijk over verhuizen. Lachend legt hij uit: “Ik haal een paar bananendozen bij de Jumbo en huis mijn spullen geleidelijk over. Daar was toentertijd goed de mogelijkheid toe; mijn huis in Megen was nog niet verkocht. Bovendien: als de koffiekopjes eenmaal over zijn, voel ik me al snel thuis”.

Alles in de buurt
Ook alle voorzieningen in de buurt kan Jan erg waarderen: “Het winkelcentrum is op twee minuten loopafstand, er zijn veel sportactiviteiten in de buurt, alsook een apotheek en een gemeenschapshuis. Faciliteiten als de Lievekamp, de Groene Engel en de bioscoop vind je in het stadscentrum van Oss. Je komt hier niet veel tekort!”