Glasvezel voor de hele gemeente Oss

E-Fiber en gemeente Oss hebben afspraken over gemaakt over een glasvezelnetwerk. Als er voldoende belangstelling voor is, kunnen alle inwoners en bedrijven een gratis glasvezelaansluiting krijgen. De campagne van E-Fiber hiervoor start deze zomer.

In sommige kernen van Oss, zoals Teeffelen en het centrum van Berghem, ligt al glasvezel. In Geffen zijn, na een succesvolle campagne van E-Fiber, de voorbereidingen in volle gang. Eric Vos van E-Fiber: ‘Wij zijn blij dat we verder kunnen om ook in de rest van Oss een glasvezelnetwerk aan te leggen.’ Frank den Brok, wethouder gemeente Oss, is blij met deze volgende stap richting een toekomstbestendig netwerk voor heel Oss: ‘Internet maakt een steeds groter deel uit van ons leven. Snel en betrouwbaar internet is daarom nu en in de toekomst onmisbaar voor onze inwoners, scholen en bedrijven. Ik ben daarom blij dat E-Fiber glasvezel wil aanleggen overal in Oss waar nog geen glasvezel ligt, ook in het buitengebied van ’t Wild tot Keent. ‘

Over glasvezel:
Met een glasvezelnetwerk profiteert iedereen van snel internet, haarscherpe TV beelden en kraakhelder geluid. Het netwerk heeft een enorme capaciteit en is geschikt voor alle (on)denkbare oplossingen als zorg en onderwijs op afstand, slimme thermostaten, thuiswerken en nog veel meer. Het netwerk is stabieler, sneller en betrouwbaarder dan de huidige traditionele koperkabel.

E-Fiber is gespecialiseerd in aanleg glasvezel
E-Fiber is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van glasvezel. E-Fiber vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op snel en betrouwbaar internet. Waar je ook woont, in een stad, dorp of
buitengebied. Daarom investeert E-Fiber in infrastructuur, innovatie, techniek én in mensen. Om zo een uniek ‘open’ glasvezelnetwerk aan te leggen waarop iedere provider zijn diensten mag leveren. E-Fiber heeft de ambitie om de aankomende 3 tot 5 jaar minimaal 500.000 adressen in Nederland te voorzien van een glasvezelaansluiting.