De Ruwaard start met buurtpreventieteams

Op 23 oktober start de wijk De Ruwaard met een nieuw initiatief in de gemeente Oss, buurtpreventieteams. Tijdens de startbijeenkomst reikt wethouder Kees van Geffen certificaten uit aan de deelnemers van deze teams. Uw redactie is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Wat houdt het in?
58 inwoners van De Ruwaard doen mee aan de buurtpreventieteams. Zij gaan op ongeregelde momenten met minimaal twee personen de buurt in. Daar kijken zij of er onveilige situaties zijn en wijzen hun medebewoners daar eventueel op. De politie is op de achtergrond aanwezig, maar loopt niet mee. Iedere maand ontvangen de deelnemers informatie van de politie. Zo weten zij waar ze eventueel extra op kunnen letten. De Ruwaard is de eerste wijk in de gemeente Oss met buurtpreventieteams die op deze manier werken.

Wat voor certificaat?
In de afgelopen weken hebben (bijna) alle deelnemers een training gehad. Ze weten nu waar ze op moeten letten en wat ze wel en niet mogen. Ook hebben ze tips gehad hoe ze mensen aan kunnen spreken. Op 23 oktober ontvangen ze daarvoor een certificaat.

Wie regelt het?
Het buurtpreventieteam is een initiatief van wijkraad en wijkstichting De Ruwaard, ONS welzijn,
BrabantWonen, politie en gemeente Oss. Kees van Geffen, aandachtswethouder De Ruwaard, ondersteunt het nieuwe initiatief van harte: “De buurtpreventieteams zijn extra ogen en oren in de wijk. Op deze manier houden inwoners samen met de politie en de gemeente De Ruwaard veilig en leefbaar.”

Meer buurtpreventie in de Ruwaard
De buurtpreventieteams zijn een volgende stap in de buurtpreventie van De Ruwaard.
Er zijn al whatsapp-groepen; de leden van deze groepen informeren elkaar bij verdachte situaties. Zij hebben via de beheerders van de groepen contact met de politie. Ongeveer 350 mensen uit de Ruwaard zijn lid van zo’n whatsappgroep. Er is ook een Facebookpagina Buurtpreventie Ruwaard met 850 leden.