Binnenkort CPO kavels in Wilgendaal fase 3-4 in verkoop

De gemeente Oss start binnenkort met de verkoop van kavels voor een CPO-project in Wilgendaal fase 3-4, Herpen. Het betreft hier een locatie voor de ontwikkeling van 4 CPO woningen. Wilgendaal fase 3-4 ligt ten westen van Herpen aan de Sluitappel, het verlengde van de Steenoven uit fase 2.

CPO-kavels
De gemeente biedt 4 kavels aan voor de ontwikkeling van woningen binnen een CPO-constructie. De kavels voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) liggen naast elkaar. Deze woningen zijn een bijzonder stukje Wilgendaal, want hier bepalen vier kopers samen wat voor bebouwing er komt te staan. Je koopt een kavel en zoekt samen met de andere CPO-kopers een architect en een aannemer uit. Zo heb je alle vrijheid van zelf laten bouwen, met de prijsvoordelen van een collectief.

CPO-beleid gemeente Oss
Oss wil graag een gemeente zijn waarin iedereen met plezier kan wonen. Daarvoor is het belangrijk dat er veel verschillende soorten woningen en woonvormen zijn. Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) sluit naadloos aan op dat streven.

Wat is een CPO?
Bij een CPO koopt een groep inwoners grond en bepalen zij samen hoe ze op die grond woningen bouwen en met welke partijen ze dat willen doen. Soms wordt daarbij dan ook de buitenruimte betrokken.

Om CPO’s op een goede manier te kunnen helpen, is het belangrijk dat duidelijk is wat de bewoners, gemeente en andere betrokken partijen van elkaar kunnen verwachten. Daarom heeft de gemeente een CPO-beleid opgesteld. Daarin staan spelregels en uitgangspunten. Ook beschrijven we in dit beleid hoe we CPO-initiatieven ondersteunen. Zo is er een helder stappenplan met daarin steeds de rol van de gemeente. Daarnaast biedt de gemeente een financiële tegemoetkoming om zo bij te dragen aan een succesvolle start van CPO-projecten.

Aan de slag met CPO
Wil je samen met anderen via CPO-woningen bouwen? Dan is de eerste stap dat jullie je registreren bij de gemeente. Zo kunnen wij gemakkelijk contact met jullie  opnemen. Ook kunnen we dan bijvoorbeeld aangeven waar bouwgrond beschikbaar is of komt.

Via onderstaande link kun je alle informatie over het CPO-beleid lezen en het stappenplan en het registratieformulier downloaden: Ga naar oss.nl > inwoners > bouwen en wonen > cpo

Interesse?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws zoals start verkoop en prijzen via www.woneninoss.nl. Of volg Wonen in Oss via Facebook.of via Twitter.