Heropening speelterrein De KlimOp – Geffen

Op woensdag 15 mei om 16.00 uur opent wethouder Johan van der Schoot samen met Dorpsraad Geffen en inwoners speelterrein De Klimop in Geffen.

Het speelterrein De Klimop is door een enthousiaste groep buurtbewoners opgeknapt.
Het houten speeltoestel was bij de jaarlijkse inspectie in 2018 afgekeurd en moest verwijderd worden. Samen met de dorpsraad Geffen hebben ze bekeken wat de mogelijkheden waren. Een aantal verouderde toestellen hebben zij vervangen door nieuwe toestellen. Toestellen die uitdagend zijn voor kinderen van 4 tot 12 jaar en veilig zijn voor jongere kinderen. Ook zijn er picknicktafels en zitbankjes geplaatst en haagjes geplant.

Ouder en kinderen 
Tijdens de Opschoondag van 23 maart hebben ouders en kinderen de zitbankjes en de picknicktafels in vrolijke kleuren geverfd, hebben ze de nieuwe haagjes geplant en zijn de overige speeltoestellen grondig gereinigd. Speeltuin de Klimop is daardoor weer een leuke, uitdagende en mooie speeltuin voor alle kinderen in Geffen.

Groene long
In het plan van de ‘Groene long’ in Geffen is ontmoeten een belangrijk element. Ook dit is in de ontwikkeling van de speeltuin meegenomen. Er is een zithoek met bankjes gemaakt. Ook wordt het groen versterkt met hagen en is centraal een boom geplant. Op het aangrenzend trapveldje heeft gemeente Oss zeven bomen geplant om op deze manier nog meer biodiversiteit in het bomenbestand te creëren.