BrabantWonen Oss: woning zoeken verandert

Vanaf 1 juni 2018 verandert het toewijzen van huurwoningen in Oss en omgeving. De belangrijkste verandering is dat het systeem van woonduur verdwijnt. Wie nog wil profiteren van de opgebouwde woonjaren, kan tot en met 31 mei gebruik maken van een overgangsregeling.

Gooi uw woonjaren niet weg
Zoekt u een huurwoning van BrabantWonen in de gemeente Oss of omgeving, of wilt u misschien in de toekomst bij ons huren? Let dan goed op of u vóór 1 juni 2018 iets moet doen.

Om te bepalen wie als eerste in aanmerking komt voor een woning, kijken we vanaf 1 juni niet meer wie het langste op zijn huidige adres woont. Vanaf dan bepaalt de inschrijftijd wie de woning krijgt.

  • Als u nog niet ingeschreven staat, kunt u dit nog tot 1 juni 2018 doen. Alleen dan tellen de opgebouwde woonjaren nog mee.
  • Staat u al ingeschreven als woningzoekende? Dan rekent BrabantWonen de woonduur automatisch om naar inschrijftijd. Maar zorgt u er wel voor dat uw gegevens kloppen!

Meer veranderingen
Vanaf 1 juni wordt 1 op de 4 woningen aangeboden via loting. Dat biedt extra kansen, ook voor mensen die nog maar weinig inschrijftijd hebben. En reageren op het woningaanbod gaat vanaf 1 juni voortaan via WoonService Oss.

Meer weten?
Kijk op www.woningzoekenverandert.nl voor uitgebreide informatie en antwoord op de meestgestelde vragen. Hier vindt u ook een filmpje met uitleg en kunt u zich direct inschrijven.